Més de 200 estudiants d’Olot i comarca mostraran els seus projectes a la Fira STEAMakers del Robolot 2021

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’acte es farà el proper divendres en el marc de la cloenda del Robolot d’enguany que finalitza una etapa de 20 anys

La vintena edició del Robolot es clausurarà aquest divendres amb una mostra de projectes presencial. Després que la situació sanitària hagi obligat a celebrar el Robolot 2021 en format online, la organització ha pogut programar la Fira d’STEAMakers i l’acte de cloenda al Firalet d’Olot, en una jornada presencial a l’aire lliure.   

Estudiants i Robòtica, un binomi de futur

La Fira STEAMakers serà un espai de trobada d’estudiants d’ESO en la que mostraran els projectes que han estat elaborant aquest curs amb tècniques de robòtica i programació educativa, basades en les propostes que se’ls ha fet des de Robolot Team. 200 alumnes dels Instituts INS Garrotxa, INS Montsacopa, IE Greda i IE Besalú participen de la iniciativa que es farà divendres 28 de maig de 10:00h a 12:30h al Firalet d’Olot. Tothom qui ho vulgui podrà passejar per les paradetes que s’instal·laran en aquest espai, i conèixer de prop els projectes en els que han treballat els estudiants durant els últims mesos. Un exemple dels treballs presentats és el projecte “SoyEdu”, on s’estudien aspectes de la fotosíntesi de les plantes de forma experimental i utilitzant sensors i programació didàctica. D’aquesta manera es pot comprovar que les plantes respiren i emeten gasos diferents (en major o menor mesura) en funció de la il·luminació, humitat, temperatura, etc. Una forma sòlida i engrescadora d’aprendre.

Cloenda i fi d’etapa

El mateix divendres, a partir de les 20:30h, es donarà el tret d’inici a l’Acte de Cloenda del Robolot 2021. Un Robolot que ha arribat a la 20ena edició i que tanca així una etapa de 20 anys en la que ha nascut, crescut i s’ha convertit en un referent dins el món de la robòtica educativa. Durant l’acte de cloenda, els impulsors del Robolot presentaran una nova proposta de cara al 2022 que implicarà una reinvenció i internacionalització del certamen respecte al que coneixem fins ara.

L’acte de cloenda, també serà el marc d’entrega de premis del Robolot 2021 i de la presentació del projecte “Aprèn Iot mesurant la qualitat de l’aire”. Més de 200 centres educatius treballen en la detecció de paràmetres de qualitat de l’aire com son l’NO2 o les micropartícules en suspensió i que estan relacionats amb a salut de les persones. Aquest i altres projectes, a més d’explicar-se i mostrar-se en directe, els podran visualitzar tots els assistents a l’acte a partir d’un simple codi QR que es podrà llegir amb qualsevol Smartphone.

Finalment, el Robolot 2021 s’acabarà amb la projecció dels mappings que han participat al concurs d’enguany sota el lema “20 anys de Robolot” a la façana de l’Ajuntament d’Olot.