VÍDEO: Més de 200 inscrits al 3r Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més de 200 inscrits per viure de prop el primer congrés  a Catalunya sobre boscos terapèutics

Ahir a la tarda arrencava el III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut amb un acte de benvinguda al Centre Cultural de la Mercè a Girona. L’aventurer i eco emprenedor, Albert Bosch, donava al tret de sortida a un acte amè que ha comptat amb la presència de diverses autoritats.

El president de l’ONG Sèlvans i organitzadora del congrés, Jaume Hidalgo, ha volgut agrair el suport que han rebut de diverses institucions per a l’organització d’un esdeveniment a nivell internacional com és aquest congrés i l’esforç que hi ha al darrera. A l’acte també hi ha intervingut March Vilahur, President de la Xarxa per a la Conservació de la Natura que ha posat en valor la feina que s’està fent des de fa temps i que avui cristal·litza en aquest congrés. Per la seva part, Josep Calbó, el vicerector de Projectes Estratègics de la Universitat de Girona, ha explicat la satisfacció que per la institució que ell representa ha suposat donar suport a un projecte que posa en valor la natura i els seus beneficis.

Lluïsa Mas i Mayor, subdirectora Regional de Salut Pública a Girona Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha volgut agrair el fet que per fi es parli de la salut des de fora de l’àmbit de la sanitat, que es busquin maneres de millorar la salut de les persones per evitar les malalties i poder treballar col·laborativament.

La diputada de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Anna Barnadas, ha posat l’accent en l’important patrimoni natural de Catalunya, que es troba en risc per factors com la industrialització o la urbanització excessiva. Cal cercar també fórmules sostenibles de turisme com el dels boscos amb funcionalitat terapèutica.

Ha tancat l’acte el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, que ha parlat de la ciutat i que ha manifestat el seu interès en avançar a nivell mediambiental i forestal i fer que les ciutats re connectin amb els seus boscos. Finalment també ha mostrat interès en conèixer les conclusions que sortiran d’aquest congrés.

El congrés continua avui amb una jornada a bosc a la Garrotxa i seguirà els dies 9 i 10 a l’Auditori de Girona.

Comparteix-ho amb els teus amics: