Més de 2000 persones han visitat l’exposició dels Gegants d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Fins avui han passat per l’exposició “Gegants d’Olot. 125 anys” més de 2.000 persones, de les quals poc més de 800 han estat escolars d’Olot i la Garrotxa que han participat en l’activitat educativa organitzada a l’entorn de l’exposició. La mostra, ubicada al Museu dels Sants d’Olot i que es pot veure fins al proper 6 d’abril, és una de les activitats organitzades amb motiu del 125 anys dels Gegants de la ciutat, que es va celebrar al llarg de l’any passat.

Aquesta exposició ha convertit la sala d’exposicions temporals del Museu en una rotativa de diari amb l’objectiu de destacar els fets més importants que han viscut els Gegants d’Olot durant els seus 125 anys.

El recorregut comença amb el procés de restauració integral que es va començar a finals del 2013 i que ha suposat la consolidació de les estructures internes i la millora en l’estat de conservació dels vestits i els caps i braços de les dues figures, i acaba amb el bust original del Gegant modelat per Miquel Blay. També es recorden els canvis que ha patit la Gegantessa en el seu aspecte físic, i es mostra el guix concebut per Celestí Devesa amb el pentinat original, que és diferent de l’actual reformat l’any 1915 per Iu Pascual.

La mostra proposa dos nivells de lectura, un per a públic familiar i un altre per a la resta de visitants. L’objectiu d’aquesta proposta és plantejar un joc per a les famílies que els permeti descobrir la història dels Gegants de forma més dinàmica a partir de la història que tracen dos personatges il·lustrats que els acompanyaran durant tot el recorregut.

L’exposició, però, s’amplia més enllà dels murs del mateix Museu i continua a les xarxes socials amb l’objectiu de convidar a participar-hi a tothom qui ho vulgui. És per això que es va crear un mur a Pinterest, una xarxa social dedicada a la fotografia, amb l’objectiu de penjar les fotografies dels Gegants d’Olot amb la gent de la ciutat. Així mateix, les imatges es podien compartir a Facebook, Twitter i Instagram amb el coixinet #Gegants125.

[vimeo]https://vimeo.com/105508823[/vimeo]