Més de 32.000 usuaris ja han fet servir els trens de rodalia de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els vuit trens per sentit de la nova línia RG1 a Girona que connecta, sense necessitat de transbordament, Figueres i Girona amb la costa de la Selva i el Maresme, han sumat més de 32.000 usuaris.

rodalies

Al servei de rodalia de Girona, dels 32.000 viatgers que han usat l’RG1, més de la meitat (53%) corresponen a usuaris amb origen o destinació a algunes de les estacions de la costa del Maresme i la Selva que han aprofitat la nova connexió, sense haver de realitzar transbordament a Maçanet – Massanes. Pel que fa estacions, les de Girona (58%) i Figueres (33%) són les que han registrat un major volum de viatgers de la RG1, seguides de Maçanet-Massanes (13%) i Flaçà (8%).

La línia RG1 (Figueres-Blanes-Mataró per Girona) es va posar en servei el 24 de març i connecta, sense necessitat de transbordament, les comarques gironines amb la costa del Maresme amb un total de 8 trens per sentit de dilluns a divendres. Aquest servei es presta com a perllongament d’alguns combois de la línia R1, aconseguint així la comunicació directa entre Mataró, Blanes, Girona, Figueres i la resta d’estacions intermèdies.

Els nous trens, sumats als que ja tenien els municipis gironins, permeten disposar de freqüències de pas d’entre 30 minuts i una hora, segons l’estació i la franja horària. Així mateix, la connexió directa de Mataró i Blanes amb Girona i Figueres, inexistents fins el passat març, es cobreix amb una freqüència d’un tren cada dues hores.