Més de 4.020 infants de tot Girona reben ajuda alimentària de la Creu Roja durant les vacances escolars

Comparteix-ho amb els teus amics:

Durant l’estiu, la Creu Roja reforça els projectes d’alimentació infantil que desenvolupa durant tot l’any. 

Durant el període de vacances escolars, quan tanquen els centres educatius i els seus menjadors, la Creu Roja reforça els seus projectes d’alimentació infantil per garantir que els infants en situació vulnerable també tinguin les necessitats bàsiques cobertes durant aquesta època de l’any. Aquest estiu, 4.020 infants en situació vulnerable rebran ajuda alimentària de la Creu Roja a través de diversos projectes que l’entitat realitza a la demarcació.

Durant aquesta època de l’any, es reforça la distribució de targetes de prepagament, carregades amb fons de la Creu Roja, perquè les famílies en situació vulnerable puguin comprar aliments i productes frescos en comerços de la seva localitat. Al llarg d’aquest estiu, se’n repartiran a 802 famílies, amb prop de 1.975 infants a càrrec, carregades amb un total de 100.570 euros, finançats tant amb fons propis de la Creu Roja com amb aportacions d’administracions públiques (ajuntaments, diputacions…), empreses, aportacions de la ciutadania, etc.

Moltes d’aquestes famílies ja han rebut ajuda de la Creu Roja durant el curs escolar per a garantir la cobertura dels dinars o esmorzars dels infants i joves. Ajudes realitzades a través del pagament de beques de menjador dins el projecte Menjars Als Instis o amb les targetes de prepagaments Aquestes i moltes altres famílies rebran targetes de prepagament durant la campanya d’estiu.

Paral·lelament, Creu Roja Joventut ha posat en marxa casals i activitats d’estiu en 2 municipis de comarques Gironines (Girona i Santa Coloma de Farners), on també garanteix l’esmorzar i el berenar a 28 infants. D’aquesta manera, Creu Roja també vol posar a l’abast dels infants de les llars amb més dificultats activitats educatives, de lleure i oci durant les vacances.

Aquests dos projecte se sumen als tradicionals lots d’aliments que la Creu Roja reparteix al llarg de tot l’any. Aquest mes de juliol, la Creu Roja ha iniciat la primera fase del Pla d’ajuda Alimentària de la UE de 2017 (durant el primer semestre de 2017 s’ha acabat d’executar la tercera fase del pla corresponent a la convocatòria de 2016). Al llarg d’aquest mes, es repartiran més de 214.592 km d’aliments entre 17.193 persones, de les quals 2.017 són nens i nenes de 0 a 2 anys.

Les famílies amb fills en situació de pobresa cronificada i severa, el col·lectiu

Els ajuts alimentaris infantils de la Creu Roja s’adrecen prioritàriament a les famílies en pobresa cronificada – que porten en aquesta situació 3 o més anys- i severa amb ingressos inferiors a 1.193,3 € al mes (en llars de 4 membres).

En aquests col·lectius, se centra actualment l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja, campanya que pretén cercar el suport de la ciutadania, les empreses, les administracions… per aconseguir més recursos amb aquesta finalitat. L’Observatori de la Creu Roja ha detectat que un 40% de les famílies ateses per l’entitat en projectes de lluita contra la pobresa pateixen pobresa cronificada i un 80%, pobresa severa (2017).

Info i foto: Creu Roja

Comparteix-ho amb els teus amics: