Més de 420 alumnes de 10 a 18 anys participen als concursos programats del Robolot online

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquesta setmana comencen ja a treballar en els seus projectes que han d’entregar el 19 de juny

 

El Robolot online ha obert ja els tres concursos per a joves de l’edició d’enguany. Van dedicats a alumnes de 10 a 18 anys i, seguint la línia de la resta d’activitats, es faran en format virtual. En total s’hi han apuntat més de 200 alumnes de dins i fora de Catalunya, motiu pel qual tot el material online està disponible en català i castellà. Els participants tindran fins el 19 de juny per preparar i presentar els seus projectes a la categoria en la qual participen.

El Robolot és un certamen de robòtica didàctica i, com a tal, la part educativa és l’eix central de totes les activitats, deixant en un segon terme la competitivitat. Per això, la participació als concursos implica tenir accés a uns cursos de moodle que s’han preparat expressament per a l’ocasió i que proporcionen les eines, materials i tutorials necessaris per a cada categoria de concurs. Al mateix temps estableixen un espai d’interacció entre els participants i els monitors, que poden assessorar-los en tot moment.

Tres concursos amb enviament de material “físic” inclòs

Aquest 2020 el Robolot online ha obert tres concursos per a joves:

  • Mapping amb Scratch, Snap i Snap4Arduino: Un concurs on, a través del moodle, els participants aprendran a crear un mapping amb Scratch, Snap i un mapping interactiu amb Snap4Arduino i una placa compatible Arduino. Aquest mapping té com a temàtica central l’ agraïment a la tasca del personal sanitari. Si les circumstàncies sanitàries ho permeten, la intenció és projectar-los el dia 27 de juny coincidint amb la cloenda del Robolot 2020.
  • Reptes 3D-Solucions COVID-19: En aquest cas els concursants hauran de dissenyar un salvaorelles. En el curs de moodle compten amb els materials i tutorials per fer-ho i també tindran assessorament durant tot el procés de disseny.
  • Reptes amb TdR-STEAM i ArduinoBlocks: ArduinoBlocks, és un software d’aprenentatge a la programació basat en estructures gràfiques. Té una similitud amb l’Scratch, però està més orientat a la programació d’aplicacions que puguin funcionar de forma autònoma dins d’una placa d’Arduino. És intuïtiu i fàcil d’utilitzar, perfecte per nois i noies que comencen a programar. En aquest cas però, el material necessari per dur-ho a terme inclou una part “física”. Per això, Robolot Team distribuirà 350 equips formats per 1 placa TdR-STEAM, 1 placa Arduino 1 i un comandament IR a tots els participants, que ho rebran a casa seva en els propers dies.