Més de 440 famílies ateses per pobresa energètica a la demarcació de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

El 50% de les famílies ateses per Creu Roja a nivell estatal han d’escollir entre pagar despeses bàsiques, com portar una alimentació adequada, o escalfar les seves llars.

Segons les últimes dades d’Eurostat (gener de 2020), la pobresa energètica relacionada amb la capacitat de les llars de mantenir una temperatura adequada a les llars torna a créixer a Espanya i afecta el 9,1% de la població (l’any anterior va ser el 8%).

Aquesta situació impacta especialment sobre les persones vulnerables amb què treballa Creu Roja. El 50% de les famílies ateses ha de triar entre pagar despeses bàsiques, com portar una alimentació adequada o escalfar les seves llars, segons el butlletí sobre la vulnerabilitat social Núm.17 de Creu Roja (gener de 2018).

Durant el 2019 Creu Roja ha atès a la demarcació de Girona a més de 440 famílies amb dificultats per fer front al pagament dels rebuts d’aigua, llum i gas, atorgant 518 prestacions a 564 persones usuàries.

A banda de les ajudes econòmiques, Creu Roja realitza formacions en eficiència energètica, 382 tallers l’any passat i també ha entregat 486 kits de microeficiència amb bombetes led o regletes, que permeten optimitzar al màxim el consum.

En la valoració prèvia que Creu Roja realitza sobre la situació de les persones més vulnerables, a banda d’identificar si viuen en una llar amb unes necessitats especials d’energia, per exemple, persones amb malalties cròniques, electró dependents o bebès, es realitza un informe amb les recomanacions relacionades amb la possibilitat de sol·licitar el bo social, amb canvis de potència contractada o petites rehabilitacions de l’habitatge que permetin fer-les energèticament més eficients. El 2019 es van realitzar 200 auditories sobre l’estat dels habitatges de 200 famílies.

Creu Roja va aconseguir mitjançant activitats d’eficiència energètica una reducció anual en termes econòmics de 90 € anuals en la factura de la llar i una reducció d’uns 11′ 70KgCO2 / kit. La inversió realitzada amb el kit per llar és recuperada al cap de l’any per la família en la seva factura.

El repte de l’Organització és ampliar notablement el nombre de famílies ateses. Per a això, Creu Roja compta a més amb el suport de les empreses subministradores.