Més de 8.000 persones han participat a les activitats organitzades amb motiu de l’Any Berga i Boix

Comparteix-ho amb els teus amics:

La celebració de l’Any Berga i Boix ha finalitzat aquest passat cap de setmana amb la clausura de les dues exposicions que n’han presidit els actes i l’activitat dirigida pel poeta, assagista i crític literari D. Sam Abrams, que va tenir lloc dissabte, i en la qual va presentar una lectura personal d’una de les obres de Berga i Boix: El roure.

Des del Museu de la Garrotxa, organitzadors d’aquesta celebració coincidint amb el centenari de la mort de l’artista, es fa un balanç molt positiu en tots els sentits.

Per una banda, pel que fa a nombre d’assistents a les 14 activitats organitzades que supera les vuit mil persones
– Visitants a l’exposició sobre l’obra de Berga i Boix a la Sala Oberta: 5.049
– Visitants a l’exposició de les deixebles de Berga i Boix al Museu de la Garrotxa: 2.134
– Participants a les visites guiades a l’exposició, a càrrec de Joan Sala: 50 persones
– Participants al cicle de conferències sobre Berga i Boix: 198
– Participants al cicle de converses entre dones: 216
– Visitants a l’activitat de clausura de D. Sam Abrams: 45 (10 de les quals amb discapacitat auditiva)

D’altra banda, amb la celebració de l’Any Berga i Boix s’ha donat a conèixer amb molta més profunditat un dels artistes més destacats que ha tingut la ciutat d’Olot en tots els temps. A més, gràcies a la investigació realitzada al voltant de la seva persona, s’han posat de manifest les interessants facetes de pedagog i escriptor que va tenir Josep Berga i Boix. Amb tot, s’ha pogut fer una nova lectura del personatge en els diferents àmbits en què va destacar. També s’ha posat en relleu la seva capacitat d’innovació que té un especial mèrit tenint en compte el condicionant de venir d’una família humil, cosa que no li va permetre viatjar.

Des del Museu de la Garrotxa es destaca també el fet d’haver pogut reunir en una exposició durant tantes setmanes tal quantitat d’obra inèdita de l’artista, fet complicat donat que la major part de la seva obra està a mans de particulars.

Queda només, la presenetació dels dos últims volums de l’obra literària completa de Josep Berga i Boix, que es farà en el transcurs d’aquest 2015.