Més d’un centenar de participats a la segona edició del “Garrotxa Volcanic Walking”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més d’un centenar de participats a la segona edició del “Garrotxa Volcanic Walking”

Aquest cap de setmana s’ha celebrat amb èxit la segona edició del Garrotxa Volcanic Walking, el festival de senderisme de la Garrotxa que recull fins a 18 sortides en tres dies per descobrir el patrimoni natural i cultural de la Garrotxa, de la mà de guies locals. Amb pràcticament el mateix nombre de places oferides, enguany s’ha incrementat un 25% la participació respecte a la primera edició.

Aquest festival, que ha atret la Garrotxa a un gran nombre d’amants del senderisme i la natura, s’emmarca en la iniciativa de Festivals de Senderisme dels Pirineus, coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El Garrotxa Volcànic Walking incloïa diverses activitats arreu de la comarca sempre de la mà de guies del territori i a un preu inferior a l’habitual, oferint al visitant l’oportunitat perfecte per descobrir una cara més real, autèntica i desconeguda de diferents racons de la Garrotxa. Les sortides es van complementar amb una petita degustació de productes locals oferts pels diferents ajuntaments, i el kit del senderista, una motxilla i cantimplora per a tots els participants.

La novetat d’aquest any, i que ha tingut una molt bona acollida, ha estat la venda de forfets (paquets de visita més allotjament) per facilitar l’estada. En total s’han venut 10 forfets: 6 paquets d’1 nit + 2 activitats i 4 paquets de 2 nits + 3 activitats.

Les visites més sol·licitades d’aquesta edició han estat La Fageda de nit; La posta de sol des del cim del Puigsacalm; L’entorn paisatgístic de Castellfollit; La ruta dels gorgs de Santa Pau i la de la Vall d’Hostoles i les coves de l’Alta Garrotxa.

Amb aquesta iniciativa Turisme Garrotxa pretén donar valor a senderisme guiat, activitat que culturalment no és tan habitual en el nostre país. I preveu poder organitzar la propera edició el maig del 2021.

Els participants del Garrotxa Volcanic Walking han valorat positivament les sortides, ja que, d’una banda, han conegut indrets menys freqüentats i, per l’altra, els ha permès conèixer i interpretar molt millor el territori gràcies a les explicacions que els han aportat els guies.