Més d’un miler de corredors participaran aquest cap de setmana a la 4a Oncotrail

Comparteix-ho amb els teus amics:

La cursa solidària de la Fundació Oncolliga Girona es consolida amb un total de 138 equips inscrits, un 80% més que l’any passat. L’itinerari, de 100 km, té sortida i arribada a Palafrugell i passa per diferents indrets de la Costa Brava i les Gavarres

Palafrugell, 29 de setembre de 2016. Un total de 1.101 corredors i caminadors repartits en 138 equips participaran aquest cap de setmana en la quarta edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell. La xifra de participants ha superat totes les previsions de l’organització i representa un creixement del 80% respecte a l’edició del 2015, quan van prendre la sortida 78 equips (600 corredors).

oncotrail

Sota el lema Suma’t al repte, Oncotrail proposa un recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell. El recorregut portarà els participants a passar per llocs emblemàtics i abruptes de la Costa Brava i les Gavarres. Els 138 equips que s’han inscrit a la prova hauran de cobrir els 100 km del recorregut en un temps màxim de 30 hores, passant per 10 punts de control i avituallament. La cursa no té caràcter competitiu i els participants la poden fer corrent o caminant, amb un únic requisit: que sempre hi hagi quatre integrants en marxa.

Els participants sortiran el dissabte 1 d’octubre a les 9 del matí de la plaça de Can Mario de Palafrugell i l’arribada dels primers corredors està prevista pel mateix dissabte cap a les 6 o les 7 de la tarda al Pavelló Poliesportiu 2 (zona IES Baix Empordà) de la mateixa població. Al llarg del recorregut, els participants passaran per deu punts d’avituallament situats a la Platja de Castell, Llafranc, Puig Son Rich, Sa Riera, Pals, Mas Serra, Mas Plaja, Fitor, Mas Ribot i Vall-llobrega.

Cursa solidària

La finalitat de l’Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. Els equips busquen patrocinadors i organitzen tota mena d’activitats benèfiques en els mesos i setmanes previs a la cursa per tal de reunir aquesta suma i, sovint, la donació que fan acaba superant els 1.000 euros.

En l’edició del 2015 es van recaptar 95.161,34 euros, dels quals la partida més important, 70.000 euros, es va destinar a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar. La resta de l’import recaptat va servir per a finançar la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona, a més de necessitats pròpies de la Fundació.

En aquesta quarta edició, els organitzadors porten recollits més de 150.000 euros, però la plataforma on line a través de la qual es fan les donacions, a la web www.oncotrail.cat, continuarà oberta encara unes quantes setmanes després de la cursa, per la qual cosa s’espera que aquesta xifra acabi augmentat encara una mica més.

Prop de 300 voluntaris

La celebració de l’Oncotrail no seria possible sense la col·laboració dels prop de 300 voluntaris que hi participen fent funcions de logística i suport en els punts d’avituallament i oferint els serveis de fisioteràpia i podologia, a més de Creu Roja de Palafrugell, els Serveis d’Emergències Mèdiques, el Consorci de Transports Sanitaris de Catalunya, l’Hospital de Palamós, ADF i policia local.