Més d’un miler de persones al segon Fòrum de l’Excel·lència de Lloret

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’ha emès en ‘streaming’ amb una mitjana de 130 visites per hora i ha involucrat 15 universitat i nou centres educatius

El segon Fòrum de l’Excel·lència de Lloret de Mar ha tancat aquest dissabte les seves portes després de quatre dies de conferències de 130 ponents de primer nivell internacional com economistes, excaps d’estat, premis Nobel o il·lusionistes de renom vinculats a diversos camps com la ciència, l’educació, l’economia, el lideratge, la gastronomia o la màgia. “És un esdeveniment de gran potencial per a crear sinergies i noves oportunitats”, ha assegurat l’alcalde de la vila, Jaume Dulsat, durant l’acte de cloenda del certamen. Aquesta segona edició ha involucrat una quinzena d’universitats, cinc d’elles internacionals: Harvard, Minnesota, Montreal, Yale o Setton Hall; nou centres educatius i un miler de persones entre participants, assistents, organitzadors i ponents. La principal novetat d’enguany ha estat que el fòrum s’ha emès en ‘streaming’ a través de la xarxa Universia amb una mitjana de 130 visites per hora i tots els centres educatius col·laboradors han pogut seguir el certamen.

foto_3094050

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs, han assistit a la clausura del Fòrum. Durant el seu discurs final, el batlle ha recordat la trobada del xef Joan Roca, del Celler de Can Roca de Girona, amb l’astronauta i enginyer químic Donald Pettit que va tenir lloc l’any passat durant el primer fòrum i a partir de la qual va néixer la visita dels germans Roca a la NASA durant la seva gira pels Estats Units, el RocaTour2015. Des d’aleshores, els cuiners col·laboren amb aquest organisme per millorar el menjar dels astronautes i a La Masia, el laboratori del Celler de Can Roca, fan investigacions per elaborar petits aperitius per als astronautes.

Dulsat també ha posat d’exemple les sinergies originades entre els Conselles Comarcals de la Noguera i el Pallars Jussà i la Fudnació Starlight, avalada per la UNESCO, per impulsar el turisme astronòmic a Catalunya. En concret, ha estat durant la celebració d’aquest esdeveniment que el Parc Astronòmic Montsec (PAM), impulsat pel Consell Comarcal de la Noguera, va nomenar a Ellen Baker, metge i exastronauta de la NASA, padrina de la mascota del parc, un meteorit anomenat Bòlid.

La segona edició del Foro Excelencia Lloret ha involucrat a 15 universitats, 5 de les quals són internacionals, com la Universitat de Harvard, vinculada a varis ponents, en especial a Alain Paul Martin, fundador del Harvard University Global System que ha portat a terme una de les ponències principals; la Universitat de Minnesota, on hi exerceix de professor l’economista Timothy Kehoe, assessor del Banc de la Reserva Federal de Minneapolis; la Universitat de Montreal, vinculada a l’economista i professor del centre,Thierry Warin, la Universitat de Setton Hall, d’on és professor Hugh Dugan, ex diplomàtic de la ONU i assessor del Comitè Olímpic Internacional; i la Universitat de Yale.

A nivell de l’Estat, s’ha comptat amb la participació de la Universitat de Gran Canaria, amb una ponència del seu rector, José Regidor; la Universitat Complutense de Madrid, les escoles ESADE i IESE de Barcelona, la universitat de disseny de Barcelona (ELISABA) i altres universitats catalanes com la de Barcelona, l’Autònoma, la Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra i la de Girona. També hi han col·laborat nou centres educatius gironins i l’Institut Europeu per a la Gestió de la Diversitat. Durant aquests darrers quatre dies, s’han pogut veure i escoltar a Lloret de Mar noms de primer nivell internacional com premis Nobel, destacats economistes, excaps d’estat i il·lusionistes de renom.

L’Associació del Fòrum Excel·lència de Lloret de Mar és una organització amb vocació internacional que promou el talent i l’excel·lència per impulsar la cerca de solucions a problemes reals. El seu consell assessor internacional està presidit per la doctora Rosalía Arteaga, expresidenta de l’Equador i està constituït per 24 premis Nobel de diferents disciplines, un grup de científics i personalitats de renom internacional.

Foto: Cedida pel Fòrum Excel·lència de Lloret
Un instant durant el segon Fòrum de l’Excel·lència de Lloret de Mar aquest diumenge 11 de juny del 2016.