Més d’una vintena de persones participen en els censos de cranc autòcton de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat divendres es va dur a terme un cens de crancs a la comarca

Més d’una vintena de persones varen participar divendres passat al cens de crancs autòcton de la Garrotxa. Com a novetat, enguany es feia una convocatòria única al vespre a Can Jordà. Acompanyats d’unes bones llesques de pa amb tomata, embotit i formatge, s’explicava la metodologia dels censos. Tot seguit, es constituïen els diferents grups que es repartien pels cursos fluvials de la comarca per anar a efectuar els censos.

Per fer el cens nocturn es recomanava portar calça curta, calçat còmode i que es pugui mollar i una llanterna. Es tractava de recórrer 200 metres de riu anotant, segons les mesures, tots els crancs que es vagin veient.

Des de l’any 1994 s’estan duent a terme censos nocturns per avaluar la distribució i presència de les poblacions de cranc de riu de potes blanques. Com totes sabeu, aquesta espècie pateix una regressió molt important deguda a la malaltia de l’afanomicosi introduïda per les espècies de cranc exòtics. Aquests censos han estat claus i pioners en el treball de recuperació d’aquesta espècie a Catalunya.

Fotos: @Anegarrotxa 

Comparteix-ho amb els teus amics: