Més mesures de prevenció de la campanya del mosquit tigre a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’inicia un nou tractament biològic als embornals de la ciutat per combatre el mosquit tigre. Mentrestant, continuen les accions per fer front al tigre del plàtan i es realitzen treballs de poda a les Fonts de Sant Roc.

L’Ajuntament d’Olot va començar el passat mes d’abril la campanya de prevenció del mosquit tigre a la ciutat. Avançant-se un parell de mesos al calendari dels anys anteriors, es van iniciar les actuacions encaminades a controlar la presència d’aquesta espècie a la ciutat. Una de les principals accions ha consistit en facilitar gratuïtament a tots els hortolans que ho han sol·licitat, tela mosquitera per tapar els bidons d’aigua dels seus horts. A dia d’avui, segons ha explicat aquest matí el regidor de Medi Ambient, Josep Guix, “s’han distribuït uns 200 metres de tela mosquitera a una setantena d’hortolans, que poden continuar venint al Consorci SIGMA a recollir-ne”.

tigre

En el marc d’aquesta campanya també s’han organitzat sessions informatives sobre la biologia del mosquit i mesures preventives als treballadors de diferents serveis municipals i s’ha instal·lat un punt informatiu el mercat setmanal dels dilluns a Olot.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada en el control de plagues perquè realitzi un tractament biològic que limiti el creixement de larves de mosquit als embornals de la via pública. L’any passat el tractament es va aplicar en els punts més propers als espais públics més freqüentats d’Olot, com centres educatius, parcs infantils o zones esportives. Aquest any s’arribarà a tots els embornals de la ciutat. Per augmentar la seva eficàcia, també s’aplicarà a altres punts sensibles com fonts ornamentals o embornals dins dels recintes escolars. Durant el mes de maig es va fer el primer tractament i està previst que el segon es realitzi durant la setmana que ve. La previsió és que, al llarg d’aquest any es portin a terme fins a 5 tractaments, tot i que poden variar en funció de la climatologia.

Tigre del plàtan i poda d’arbres

Aquests dies també s’ha iniciat un nou tractament per fer front al tigre del plàtan. Per segon any consecutiu, s’ha apostat per l’endoteràpia vegetal (un mètode alternatiu de tractament fitosanitari tradicional de les plagues dels arbres que evita la polvorització de productes químics i que, per tant, és totalment inofensiu per als ciutadans). Segons el regidor Josep Guix, “l’any passat es va introduir a Olot aquest sistema de forma pilot i, veient els resultats, s’ha tornat a implantar”.

Els treballs de fumigació ja s’han realitzat a la zona de Sant Roc i aniran avançant aquestes properes setmanes als diferents barris d’Olot fins a arribar a 800 dels 1.200 plàtans que hi ha repartits per tota la ciutat.

A les fonts de Sant Roc també s’hi estan portant a terme treballs de poda. Professionals especialitzats estan retirant les branques seques o mal orientades dels arbres que presentaven risc de caiguda. Els treballs suposen treballar amb plataformes elevadores a 35 metres d’alçada i amb equips auxiliars per actuar sobre un centenar d’arbres (tots ells catalogats d’interès locals) d’un espai molt freqüentat de la ciutat que es poda cada 8 o 10 anys, segons les necessitats.

L’empresa Poda Girona s’encarrega de l’actuació, que té un cost de 5.000 euros.

RELACIONAT:

Vídeo: Olot declara la guerra al mosquit tigre als entorns dels centres escolars

Olot combat la plaga del tigre de 800 plataners amb un tractament més efectiu