Més turisme estranger durant el 2015 a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Oficina de Turisme tanca el 2015 atenent un 10,4%més de turistes estrangers que l’any anterior

Segons dades recollides per l’Oficina de Turisme d’Olot, durant el 2015 s’han atès 5.935 turistes estrangers, un 10,4% més en relació al 2014 (quan es van realitzar 5.377 atencions). Aquest increment s’observa tots els mesos de l’any,fet que ajuda a desestacionalitzar els fluxos turístics ja que l’increment del turisme estranger no es concentra únicament en els mesos de més afluència, com l’agost o l’època de tardor.

Tot i que el paisatge continua essent el principal motiu pel qual el turista estranger visita Olot, també es mostren interessats per la gastronomia i per fer activitats a l’aire lliure com, per exemple, el cicloturisme.

França ha estat el principal mercat emissor dels turistes que durant el 2015 han visitat Olot. 2.601 persones de nacionalitat francesa s’han dirigit a l’Oficina de Turisme, una xifra que representa un 43,8% del total del turisme estrangeratès. Després de França, se situen els Països Baixos (11,7%), el Regne Unit (7,6%), Alemanya (7,5%) i Bèlgica (6,3%).

Si comparem les dades de visitants estrangers respecte al 2014, cal destacar l’augment dels turistes procedents de França i Regne Unit amb un 15,8% i un 25,6% respectivament. El turista alemany també augmenta, però de forma més discreta; amb un 1,6% de creixement en relació al 2014.

El turisme estranger ha representat, durant el 2015, el 26,3% de les atencions realitzades des de l’Oficina de Turisme d’Olot. Unes dades que s’emmarquen en la tendència positiva registrada per tot Catalunya que, tanca l’any 2015 amb més de 17 milions de turistes estrangers, un 3,7% més que l’any anterior segons dades de la Direcció General de Turisme.

De cares al 2016, una de les prioritats de l’Àrea de Progrés Econòmic de l’Ajuntament d’Olot és continuar treballant per augmentar aquestes dades programant actuacions dirigides al mercat francès, especialment en el turisme d’incentius i fent promoció dels elements diferenciadors de la Garrotxa, tant pel que fa a natura com a la gastronomia.