Metges jubilats de l’Hospital Josep Trueta de Girona s’associen per seguir aportant els seus coneixements a l’àmbit sanitari

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un grup de metges jubilats de l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona ha decidit constituir una associació per continuar aportant els seus coneixements a l’àmbit sanitari. Segons ha informat l’Institut Català de la Salut, es tracta de l’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta, que es va constituir oficialment el 5 de maig passat. El seu president, el pneumòleg Manel Rubio, ha explicat que la iniciativa va sorgir arran de diverses converses amb companys també jubilats de l’Hospital Universitari de Bellvitge que es van associar el gener de 2012, cosa que els va convertir en la primera entitat d’aquest tipus a Catalunya.

Inspirats en aquella primera agrupació, els metges gironins han decidir seguir els seus passos. Ara, des de la nova entitat els agradaria que jubilats d’altres centres hospitalaris del territori, imitessin el seu model i poguessin col·laborar entre ells.

Els metges que han engegat aquest projecte són, majoritàriament, de les promocions de facultatius que es van incorporar als hospitals als anys 70, i que s’havien format professionalment en grans hospitals docents. Va ser una època de molts canvis, en què es van incorporar molts professionals de la medicina a la plantilla dels centres hospitalaris, uns professionals que aquests últims anys estan arribant a la seva jubilació.

Aquesta nova Associació vol posar en valor els coneixements i l’expertesa que han aconseguit durant tots els seus anys d’entrega a la professió mèdica, ja sigui en benefici dels seus associats o dels òrgans de direcció dels diferents hospitals de Girona, i de la medicina en general. Així, en els seus estatuts assenyalen que volen “aprofitar l’experiència clínica, docent, investigadora i de gestió mèdica i administrativa d’aquells socis que els òrgans d’administració (dels diferents hospitals) considerin oportú”, i també “col·laborar amb els diferents hospitals, amb el Col·legi Oficial de Metges de Girona i altres organismes sanitaris en l’acreditació i ajuts als seus associats”.

Comparteix-ho amb els teus amics: