Mieres analitzarà en profunditat si construeix càmpings al poble després que la consulta es queda al 47,03% de participació

Cedida per Enric Domènech: Un instant durant la consulta popular que s'ha realitzat a Mieres aquest diumenge.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Des del consistori estan “satisfets” amb la resposta ciutadana on un 52,75% dels votants s’ha mostrat partidaris de replantejar el model turístic de la vila

Cedida per Enric Domènech: Un instant durant la consulta popular que s'ha realitzat a Mieres aquest diumenge.
Cedida per Enric Domènech: Un instant durant la consulta popular que s’ha realitzat a Mieres aquest diumenge.

ACN Mieres .- L’Ajuntament de Mieres (Garrotxa) analitzarà en profunditat els resultats de la consulta popular que han portat a terme aquest diumenge on es preguntava als ciutadans si volien càmpings o camps de golf al poble. En total, hi han participat 127 de les 270 persones que hi podien votar, un 47,03%, i d’aquests un 52,75% han votat a favor de replantejar el model turístic del municipi per obrir-lo a nous projectes com càmpings i camps de golf. Un 43,20% han votat en contra i un 3,93% en blanc. “Estem molt contents per la participació que hem obtingut i ara, com equip de govern, haurem de saber gestionar aquests resultats i el que ha expressat el poble”, ha explicat l’alcalde, Enric Domènech. En principi, com que no s’ha arribat al 50% de participació, el referèndum no és vinculant però des de l’equip de govern de Vivim Mieres-CUP ja han assenyalat que tindran en compte la veu del poble.

“Hem arribat a un 47% de participació , no és un 50% però creiem que és una xifra molt significativa. El poble ha respost i, per tant, ho hem de tenir en compte i en consideració”, ha explicat el batlle. Aquest és el primer cop des dels anys 80 que el vila feia una consulta popular per conèixer l’opinió de la ciutadania i el batlle ha detalla que els “bons resultats obtinguts” els animen a repetir-ho en el futur i amb altres qüestions importants per al municipi.

La pregunta de la consulta era clara: ‘Voleu que l’Ajuntament de Mieres iniciï la modificació del POUM per a permetre càmpings al municipi?’. Les respostes podien ser: si, no, en blanc o nul. Finalment, un total de 270 persones estaven cridades a poder votar en aquesta consulta. L’equip de govern de la CUP va decidir obrir el referèndum a tots els ciutadans majors de 16 anys de la vila. A les sis de la tarda ja havien votat el 27% de la població.