Mieres realitza una consulta per decidir la gestió del servei d’aigua

Comparteix-ho amb els teus amics:

Voleu que Mieres es gestioni directament l’aigua?

L’ajuntament de Mieres inicia un procés participatiu per decidir conjuntament quina gestió vol com a poble del servei d’aigua municipal. Des de l’any 2001, l’aigua de Mieres és gestionada per SOREA, empresa del grup AGBAR. L’any passat es va acabar la concessió i, com a Ajuntament que aposta per la gestió pública dels serveis, es va plantejar la possibilitat de tornar a gestionar l’aigua.

En aquest sentit, el consistori va demanar assessorament a diferents entitats i hem parlat amb diversos ajuntaments de pobles similars en nombre d’habitants que ja es gestionen l’aigua. Nosaltres apostem per la gestió directa, però volem que sigui el poble de Mieres el que decideixi com vol gestionar la seva aigua.

Per aquest motiu, es va realitzar el passat 24 de novembre una assemblea oberta per tal d’explicar amb detall els avantatges i inconvenients tant de la gestió directa com de la gestió per part d’una empresa privada, a càrrec dels tècnics del SIGMA (Consell Comarcal de la Garrotxa). I posteriorment, durant el desembre, realitzar una consulta popular de manera presencial i telemàtica perquè els veïns decideixin, quina pot ser la millor opció.

La consulta s’iniciarà aquest dissabte 8 de desembre i durarà fins al 23 de desembre (combinant la votació presencial i telemàtica).

Més informació aquí

Comparteix-ho amb els teus amics: