Mig centenar de persones tallent la carretera de la Canya per reivindicar la tranquil·litat, seguretat i l’aire net dels carrers

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Plataforma a reunit mig centenar de persones en una matinal que escenificava la participació en la #RevoltaVeïnal convocada a diverses localitats catalanes per la desaparició de les falses i anacròniques carreteres urbanes com la que dibuixa el tram de l’aviguda Sant Jordi.

No és un vial, és un carrer! – Avui durant una hora i mitja la Carretera de la Canya entre Alba Rosa i La Rodona ha estat per a les persones, en una mostra radical del que la ciutat s’està deixant perdre en termes de tranquil·litat, seguretat i aire net, pel costum adquirit de donar prevalença absoluta als grans vehicles en el protagonisme viari. També, per enviar un clar missatge a les administracions que volem mesures urgents que ens millorin les condicions de vida i redueixin l’impacte del trànsit sobre persones i habitatges. També per implicar a la ciutadania en la idea que cal que tots hi posem si volem fer que un altre Olot sigui possible.

Avui hem tornat a explicar que això a la nostra ciutat, donada la xarxa industrial comarcal enmig de la qual es troba, passa necessàriament per la construcció immediata de a Variant d’Olot, que permeti canalitzar el trànsit pesant que en aquests moments utilitza simples carrers per transportar-se: Carretera de la Canya, Zamenhoff, Port Bou, i Avinguda Sant Jordi, conformen un vergonyós corredor de mercaderies enmig del nucli urbà més propi de països del tercer món que de Catalunya. I que mentrestant, cal un estudi de mobilitat urgent que millori la circulació i apaivagui els seus efectes negatius, així com la implementació de mesures de pacificació que corregeixin tan com es pugui la injustícia que tot el trànsit de més de 9 tones segueixi usant només el nostre tram per al seu pas.

Hem cridat a la ciutadania al gaudi del carrer, i hem vist bicicletes, patins i persones passejant on normalment hi passen centenars de tràilers. La treva ha durat només una hora i mitja. Ara cal seguir i nosaltres coma Plataforma hem anunciat que insistirem en que s’implementin restriccions al pas de camions, i també en la col·locació de més Defenses verdes, l’arranjament del Pont del Consum, la revisió de la gestió del transport col·lectiu Teisa, la intensificació dels controls davant els constants excessos de velocitat, la millora de la senyalètica urbana, tan deficient… I per descomptat, perquè la Generalitat ens construeixin la Variant que ens deu des de fa tants anys.

La propera acció tindrà lloc el 28 de març, dia en el qual tallarem el tram entre el Pont del Consum i la carretera de Santa Pau, amb les mateixes consignes.

Carrer a carrer, volem recuperar el nostre tram, i seguirem durant tres mesos més manifestant-nos cada darrer diumenge. Tothom és convidat a participar-hi!

Info: Plataforma No és un vial, és un carrer!