Milers de persones envaeixen Vic per visitar el seu Mercat Medieval

Comparteix-ho amb els teus amics:

Cues quilomètriques i en hora punta aparcaments sense ni una sola plaça lliure. La capital d’Osona s’ha col·lapsat aquest diumenge amb milers de persones que no s’han volgut perdre una nova edició del Mercat Medieval de Vic, un dels més importants del país. La regidora de Fires i Mercats, Montse Rovira, ha assegurat a l’ACN que la 19a edició torna a ser “un èxit” i ha afirmat que el Mercat Medieval s’ha convertit en una cita ineludible per a molts catalans. El certamen ha decidit continuar apostant per la cultura i ha millorat la posada en escena de ‘l’Assalt de l’Altarriba’, la recreació d’un fet històric teatralitzat del segle XV que acosta els espectadors a les causes de la guerra civil catalana.

934962
ESCOLÀ, ESTEFANIA – ACN Una de les escenes que es poden veure al Mercat Medieval de Vic aquest diumenge.

Encara queda un dia més de mercat, però la sensació és que, un any més, s’ha assolit l’èxit. Segons la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, aquesta és la sensació que es respira entre els més de 360 paradistes que des de divendres i fins aquest dilluns convertiran Vic en una ciutat medieval amb vestits d’època i productes alimentaris, d’artesania i activitats complementàries. Des d’exhibicions de vol d’aus rapinyaires, fins a tir amb arc o passeigs amb poni, les activitats de mestres artesans que plantejava Vic a la zona de les Adobaries han tingut també bona acollida, afirma Rovira.

La regidora ha explicat que els firaires “estan contents perquè han venut molt”. Tot i que no compten la gent que ha visitat Vic aquests dies, calculen que la dada és bona perquè els pàrquings de la ciutat “han estat plens tot el dia”, conclou. En aquest sentit, Rovira defensa el format de Mercat en tres dia perquè “la gent es desgasta menys”.

Rovira ha explicat que el secret del Mercat Medieval de Vic és que se celebra en un entorn “únic” com el casc antic de la ciutat i ha assegurat que l’esdeveniment s’ha convertit en una cita ineludible per a molts catalans. La regidora creu que el fet que la fira coincideixi amb la Fira de l’Avet d’Espinelves crea “una mena de ruta cultural per Osona” que molta gent segueix fidelment any rere any. En aquest sentit, la regidora està convençuda que ambdós esdeveniments es complementen “a la perfecció”.

Per tal de garantir la qualitat de les parades, Rovira ha avançat que, com a novetat, enguany s’escolliran les tres millors parades i es convidaran a venir gratuïtament l’any que ve.

Aposta per la cultura

L’acte més destacat d’aquesta 19a edició del Mercat Medieval de Vic és la nova posada en escena de l’obra ‘L’Assalt de l’Altarriba’. L’any passat, la ruta teatralitzada va gaudir d’un gran èxit de públic i enguany el director, Pep Simón, i tot l’equip han decidit millorar-la. En comptes de set episodis, en aquesta edició es podran veure vuit escenes diferents i el treball amb els actors s’ha aprofundit molt més.

La història comença l’any 1467 amb una escena que situa l’espectador en el context històric de la guerra civil catalana i passa per diferents situacions, com la revolta dels remences, fins arribar a l’any 1475 amb la victòria de les forces de la ciutat sobre els assaltants.

‘L’Assalt de l’Atlarriba’ compta amb una nova escena que es fa al Museu Episcopal de Vic, i que podran veure només les persones que hagin adquirit l’abonament per tota l’obra sencera. A l’obra hi participen més de 40 actors i els espais on es representarà són: el Patí de la Creu de l’Antic Hospital de la Santa Creu, el Claustre de la Casa de Convalescència, l’Orfeó, el Claustre de la Catedral, el Palau Bojons, l’Església de la Pietat, el Museu Episcopal i la Casa Ricart.

El llibre homònim, ‘L’Assalt de l’Altarriba’, es va publicar a mitjans de novembre i recull l’obra de teatre i la contextualització històrica dels fets. El llibre es pot comprar a l’Oficina de Turisme de Vic i durant els dies de Mercat Medieval als punts d’informació establerts per tota la ciutat i té un preu de 10 euros.