Milers de persones es manifesten a París en contra del terrorisme i a favor de la llibertat d’expressió

ACN El president Artur Mas i la seva esposa, Helena Rakosnik, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els consellers Santi Vila i Ramon Espadaler, a París, per participar a la marxa republicana d'aquest diumenge.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Milers de persones es manifesten aquesta tarda pels carrers de París en una marxa en contra del terrorisme islamista i a favor de la llibertat d’expressió, arran dels atacs contra la revista ‘Charlie Hebdo’ i un supermercat jueu, aquesta setmana, que han acabat amb la vida de dinou persones. La marxa ha començat a la plaça de la República amb mitja hora de retard i hi participen una cinquantena de màxims mandataris, amb François Hollande al centre de la capçalera, enllaçats de mans amb altres presidents com Ángela Merkel, Mariano Rajoy o David Cameron, entre altres. A la marxa també hi assisteix el president de la Generalitat, Artur Mas i una representació de partits catalans.

ACN El president Artur Mas i la seva esposa, Helena Rakosnik, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els consellers Santi Vila i Ramon Espadaler, a París, per participar a la marxa republicana d'aquest diumenge.
ACN El president Artur Mas i la seva esposa, Helena Rakosnik, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els consellers Santi Vila i Ramon Espadaler, a París, per participar a la marxa republicana d’aquest diumenge.

La manifestació transcorre pels carrers de París molt lentament i enmig d’un gran dispositiu de seguretat, amb més de 5.000 policies.

Hi ha dues capçaleres, la primera amb familiars i amics de les víctimes dels atemptats terroristes contra la publicació ‘Charlie Hebdo’, dimecres d’aquesta setmana i una altra els principals presidents i caps d’estat internacionals, liderada pel president de la República Francesa, el seu homòleg de Mali, Boubacar Keïta, la cancellera Ángela Merkel, Benjamin Netanyahu, el grec Andonis Samaràs, l’italià Mateo Renzi així com els màxims representants de la Unió europea.

La marxa transcorre en un ambient de màxim respecte i amb crits i proclames a favor de ‘Charlie Hebdo’, del republicanisme i de les llibertats, així com de la unitat entre les diferents cultures que conviuen a França. “Sóc musulmà, sóc Charly” o Sóc musulmà, sóc republicà” són algunes de les consignes que es poden sentir.