Millora l’eficiència energètica de l’edifici de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dies s’han acabat les obres d’instal·lació d’un sistema de control domòtic de la calefacció i refrigeració i també la col·locació de filtres solars als vidres dels finestrals de la façana sudest la planta primera.

En la primera actuació, el sistema portarà el control horari de quatre sectors (oficines, dispensari, sala plens i porxo). I es controlarà la temperatura de forma individual a un total de 13 zones o estances, que estaran assignades al sector que els correspon. D’aquesta manera cada espai tindrà la temperatura que li fixa el sistema, independentment de la resta de la instal·lació, com passava fins ara.

D’acord amb dades d’altres instal·lacions similars, es poden obtenir estalvis en climatització de fins a un 30%. En aquest cas, a falta de dades, s’estima que es podran estalviar uns 8.266 kWh (entre el gas natural de la calefacció i l’electricitat de la climatització).

Mentre que la instal·lació dels filtres solars permetran un estalvi important en refrigeració a l’estiu, donat que permeten reduir en un 82% l’aportació solar que entra cap a l’interior (els vidres actuals només en redueixen un 15%), per tant l’estalvi serà d’un 67% de calor cap a l’interior, que no caldrà refrigerar en aquesta part de l’edifici. Aquesta actuació permetrà un estalvi de 1.100 kWh elèctrics del sistema de refrigeració.

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va començar des del primer dia a posar en pràctica les accions proposades al PAES (Pla d’acció per a l’energia sostenible), que permetrà arribar a l’objectiu de reduir un 20% les emissions de CO2 l’any 2020. Aquesta actuació dona continuïtat a les accions que ja es van fer en anys anteriors com la reducció de consum de l’enllumenat públic i també en els equipaments, com l’escola, amb canvis en els tancaments i tubs fluorescents LED o l’Espai el Fil, que també disposa d’un sistema de control domòtic de la climatització. I en concret, en aquest edifici de la seu municipal, ja es va efectuar una substitució dels tubs fluorescents convencionals per tubs LED.

I per al proper any es preveu instal·lar filtres solars als finestrals de la façana sudest de la planta baixa i emplemenar un altre sistema de control domòtic de climatització al centre cívic.

La Diputació de Girona ha subvencionat aquestes actuacions dins del programa “Del pla a l’acció”, per lluitar contra el canvi climàtic del 2017.

Info i fotos: Ajunt. Sant Jaume de Llierca

Comparteix-ho amb els teus amics: