Mirades crítiques sobre la Garrotxa serà el nou cicle del PEHOC

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’XI Cicle de xerrades del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca tindrà per objecte l’estudi i anàlisi d’Olot i la Garrotxa.

Es pretén fer una mirada crítica i gens autocontemplativa des d’una perspectiva històrica i fins a l’actualitat. Per aquesta raó, els temes seran transversals: econòmics, socials, urbans, de gestió territorial, de convivència… Les xerrades tindran lloc el 2n divendres de cada mes a les 7 de la tarda fins al proper mes de juny.

La primera d’aquestes xerrades serà Com ens hem guanyat el pa a la Garrotxa, una perspectiva temporal i d’anàlisi de l’evolució de les formes de vida tradicionals (agràries) fins a les més recents (industrials i de serveis). L’objectiu és arribar a detectar els indicatius que fan que la comarca, com a unitat territorial que es defineix per unes característiques pròpies, ha anat adquirint la seva personalitat, diferenciada de les de comarques veïnes i que fa que la realitat social, econòmica, cultural, més actual sigui la que és, molt diferent d’alguna d’aquestes comarques properes. Per a aquesta ocasió, el PEHOC ha convidat Pere Lleonart, primer director del Gabinet d’Estudis Econòmics, i Àlvar Garola, professor i continuador en la direcció del mateix Gabinet. Tots dos són els màxims experts en l’estudi i anàlisi de ciutats i comarques catalanes de nivell intermedi i han publicat algunes obres de referència pel que fa al teixit productiu i social d’Olot i la Garrotxa.

Aquesta primera xerrada tindrà lloc aquest divendres dia 14 a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes de l’Arxiu Comarcal (Puig del Roser) d’Olot . És oberta a tothom.