Molt bona acollida en les primeres activitats del Sant Joan les Flors

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dijous i divendres es van dur a terme dues activitats relacionades amb el món floral des del Sant Joan les Flors: una xerrada sobre flors i salut i una sortida al mercat de flor i planta amb tots els col·laboradors de la festivitat.

La xerrada va omplir el Casal d’avis de Sant Joan les Fonts amb més de 50 persones, que van valorar molt positivament tota la informació rebuda. Es va parlar de la història de l’estudi de les plantes medicinals, es van presentar algunes plantes, amb característiques i propietats medicinals i la farmàcia Arumí va obsequiar amb una bosseta amb herba d’estèvia a tots els assistents. La xerrada anava a càrrec de Joel Piqué, que actualment està cursant un doctorat relacionat amb la història de la medicina, i que també ha realitzat una tesi sobre les plantes medicinals.

La sortida al Mercat de flor i planta de Catalunya del passat divendres, va comptar amb 37 persones, d’entre el grup amics de la flor i col·laboradors del Sant Joan les Flors. Els va atendre personal del mercat, primer a l’antiga sala de subhastes, on un audiovisual va explicar la història de l’edifici i dels seus socis, a més de com ha anat evolucionant amb el pas dels anys. Seguidament, es van visitar les instal·lacions on es compren les flors, plantes i complements per part de les diferents empreses relacionades amb el sector.

130514.sortida

El mercat va obsequiar a cada persona integrant del grup amb una margarita en test, i tot el grup va decidir que donarien les flors a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts per l’ajardinament municipal de l’entrada del poble. El president del Mercat de Flor i Planta de Catalunya, Jordi Rodon va voler saludar a l’alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona, tot comentant la importància que grups com aquest anéssin a les seves instal·lacions, ja que l’estima per les flors i
les plantes és molt positiu i necessàri. La sortida acabà amb un dinar a la platja de Vilassar de Mar.

La propera activitat del “Sant Joan les Flors” seràn uns jocs florals que el Ceip Castanyer durà a terme el proper divendres 16 a les 17h al Prat de Can Miquelet, amb la lectura dels guanyadors i berenar per a tothom.