Molt de públic a l’acte de presentació oficial de Circusland, el Palau Internacional de les Arts del Circ a Besalú

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquesta tarda s’ha fet l’Acte de Presentació Oficial de Circusland, el Palau Internacional de les Arts del Circ a Besalú

L’afluència d’espectadors que ha omplert la convocatòria al teatre Cal Tronc de Besalú de les 17h ha obligat a obrir una segona sessió a les 19h que ha penjat igualment el cartell d’entrades exhaurides. En total 400 persones han pogut gaudir de la presentació.

L’acte ha comptat amb tres atraccions internacionals de circ convidades: el duo de contorsionistes Amazing Monòlia, el forçut mongol Gengis Man i el quintet de malambo Argendance. Els 9 artistes, que han actuat entre els diferents parlaments, han conquerit l’audiència congregada.

Abans del torn de preguntes dels assistents, que ha durat una tercera part de l’acte, el grup argentí Argendance ha embadalit el públic amb una demostració de “malambo”: una tradicional dansa folklòrica de la pampa que mescla la música de timbals, amb coreografies i malabars amb les “boleadoras”, unes cordes que sostenen una pedra en els extrems.

Lluís Guinó, alcalde en funcions de Besalú, ha donat la benvinguda i ha obert l’acte amb una intervenció en la que s’ha referit a la importància estratègica en termes locals d’acollir aquest equipament patrimonial de referència a Europa. Guinó considera el projecte com un exemple de col·laboració público-privada clau per a la consolidació de la aporta cultural i turística del municipi.

Després d’explicar els grans eixos del projecte, Genís Matabosch, president de Circus Arts Foundation, la fundació cultural sense ànim de lucre promotora del projecte, ha destacat les noves oportunitats que s’obren al territori a través de Circusland en termes culturals, formatius, socials i econòmics.

RELACIONAT:

CIRCUSLAND, el Palau Internacional de les Arts del Circ, pretén obrir a Besalú la primavera vinent