Molta participació a la Gala de les Preses

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat cap de setmana va tenir lloc la Gala de les Preses, després de la Cercavila dels gegants, la granota i els calabotins pels principals carrers del poble, es va fer el pregó de festes.

Aquest any un pregó de forma virtual perquè el pregoner Jordi Foses, nou director artístic de la Fira Mediterrània es trobava en plena fira a Manresa. Tot i això no va voler desaprofitar l’ocasió i ens va obsequiar amb un vídeo on explicava les seves vivències en el poble que tant estima, les Preses. El vídeo va repassar els llocs més emblemàtics i personals de Fosas i va comentar que encara que no fos nascut a les Preses, se sentia un pressenc més. Tot seguit, es va inaugurar l’exposició “50 anys després” les Preses 1969-2019 que presentava la pintora i artista Dolors Puigdemont i va estar exposada al llarg de tots els dies de festa Major.

A la nit es va celebrar el tradicional Sopar popular que enguany era la 16a edició. Al llarg de l’àpat, es va escollir com a nou hereu de les Preses, l’ Aleix Sala, i com a nova pubilla de les Preses l’Anna Morchón. Després del sopar popular es va fer el ball de l’hora i picu on el carrer Sant Pere es va fer petit. Dissabte al matí com era previst es va voler anar a despertar la granota amb la cercavila de capgrossos casolans. Per primera vegada es va fer el taller de timbals que va tenir molt èxit. A les 11 del matí es van fer les sardanes a la plaça Major i la cercavila dels gegants, calabotins i la granota acompanyats dels grallers i timbalers de les Preses.

A la tarda, més de 24 parelles van assistir al tradicional campionat de botifarra. A la tarda els monitors del grup d’esplai el Sol van organitzar una gran gimcana per tot el poble, on hi van participar-hi vuitanta nens i nenes. A la nit es van fer diverses activitats per a tots els públics. Més d’un centenar de persones van assistir al centre cultural per veure el grup de teatre Sal i Pebre de Bonavista amb l’obra “ ai…homes”. A la nit es va organitzar la discolight amb Dj Kurba i tot seguit el concert esperat de Gertrudis, orquestra Maribel i Dj Kurba que hi van assistir 1.600 persones. Diumenge al matí es va fer el primer campionat de petanca amb 24 participants.

Tot seguit, la fireta va omplir tota la plaça major on els nens i nenes jugaven a vendre les seves manualitats. Després de la Missa, la Coral Puigsacalm va estrenar a la plaça Major dues sardanes: “ els pinzells de l’Almazán” dedica al pintor i expresident de la Coral Puigsacalm, Lluís Almazan i “ el pintor de les Preses”, dedicada al pintor Miquel Duran. Després va actuar l’orquestra internacional Maravella. A la tarda, es van fer sardanes a la plaça major i tot seguit el ball dels gegants, la granota i els calabotins.

En aquesta ocasió es va voler fer un homenatge d’agraïment a en Mingo López que ha estat molts anys de geganter a les Preses i ara ha passat el relleu. Se li va obsequiar amb una figura dels gegants de les Preses. Al vespre a l’envelat es va fer el concert de festa Major amb l’orquestra internacional Maravella. A la nit el ball de gegants, granota i calabotins nocturns i uns grans jocs d’artifici van posar el punt final a la festa major de les Preses.

dav

dav

dav

dav

dav

IMG-20191013-WA0033 (Small)

Info i fotos: Ajunt. Les Preses