Mor a la Vall d’en Bas, Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge des de 2002 i que acabava de dimitir per a presentar-se a la reelecció del seu càrrec, ha mort aquest diumenge pel matí als 63 anys a la Vall d’en Bas víctima d’un càncer contra el que portava molt de temps lluitant. Basiana, nascut el 17 de desembre de 1957 a Manresa, ha mort rodejat a tota la seva familia.

La vinculació de Ramon Basiana amb l’esport es va iniciar durant els anys 80 a l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i el 1991 va ser nomenat director tècnic de la competició d’hoquei patins dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

Un any després dels Jocs de Barcelona, en els que l’hoquei patins va ser un dels esports d’exhibició, es va incorporar a la Federació Catalana de Patinatge com a gerent i el 1996 va passar a ocupar el mateix càrrec a la Federació Espanyola. El 1999 va tornar a la FCP com a secretari general i el 2002 es va presentar a les eleccions a la presidencia i va ser elegit president en substitució de Pere Torras.

El 2003 va ser elegit vicepresident de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), càrrec que encara mantenia, i durant el seu primer mandat, el 2004 la Federació Catalana de Patinatge va ser reconeguda internacionalment per la Federació Internacional (FIRS) i la selecció catalana d’hoquei patins va poder participar al Mundial B de Macau, que va guanyar. Posteriorment va ser reelegit en el seu càrrec en quatre ocasions més, el 2006, el 2010, el 2014 i el 2018.

Més info aquí

RELACIONAT: