Mor Candi Granés, director general d’INOXPA, pime catalana líder en el seu sector

Comparteix-ho amb els teus amics:

Candi Granés, director general i motor de l’empresa catalana Inoxpa, situada a Banyoles, líder en la fabricació de bombes, vàlvules, agitadors, mescladors, i en enginyeria i automatització del tractament de fluids va morir ahir a la nit als 70 anys. Granés ha atès les seves obligacions empresarials fins pràcticament el darrer moment malgrat la greu malaltia que patia.

López, Marina El director gerent, Candi Granés

Candi Granés era una persona compromesa amb Catalunya però sobretot amb la seva empresa, de la qual n’era un apassionat. Gràcies a la seva tenacitat i a 40 anys d’esforç va aconseguir convertir una petita empresa de Banyoles dedicada a la fabricació de bombes d’acer inoxidable (les primeres que es feien a tot l’Estat aleshores), en una companyia d’àmbit global, amb una facturació en el darrer balanç pròxima als 60 milions d’euros, amb 600 treballadors i amb presència als cinc continents, en diversos d’ells amb fàbrica pròpia.

Entre el 2010 i el 2013, Inoxpa va rebre dos guardons d’àmbit estatal dels més importants en el món de la pime espanyola. El 2010 va rebre el Gran Premi Príncipe Felipe a la Competitivitat Empresarial en la modalitat de petita i mitjana empresa i també va quedar finalista del mateix guardó en la modalitat d’internacionalització. El 2014 va rebre de mans del Ministeri d’Economia i Competitivitat el Premio Nacional de Innovación y Diseño 2013 en la modalitat d’internacionalització, guardó que va compartir amb Ferrovial.

La cerimònia religiosa de comiat tindrà lloc aquest dijous, dia 28 d’abril, a dos quarts de deu del matí a la parròquia de Santa Maria dels Turers de Banyoles (Plaça Santa Maria, 6).

Foto: López, Marina
El director gerent, Candi Granés