Mor un home de 50 anys en una platja no vigilada de Colera (Alt Empordà)

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una home de 50 anys i de nacionalitat espanyola ha mort aquesta tarda mentre es banyava a la platja del Garbet al municipi de Colera (Alt Empordà).

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya va rebre, a les 16:54 hores del diumenge dia 28, diverses trucades informant que hi havia un home surant a l’aigua i que una embarcació l’havia recollit i portat fins a la platja.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), en rebre l’avís, ha activat dues ambulàncies i un helicòpter. Els professionals del SEM li han estat practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que malauradament han estat infructuoses i no l’han pogut reanimar.

En aquesta emergència també s’hi han desplaçat una patrulla dels Mossos d’Esquadra, efectius de de la Policia Local i del Guàrdia Civil.

La platja del Garbet de Colera no disposa de servei de vigilància.

Amb la d’aquest diumenge, ja són 12 les persones que han mort aquest estiu a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.