Mor una dona de 70 anys a la platja del Rec del Molí de l’Escala

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una dona de 70 anys i de nacionalitat francesa ha mort ahir al matí mentre es banyava a la platja del Rec del Molí de l’Escala (Alt Empordà).

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut, a les 11:06 hores, una trucada informant que hi havia un cos a l’interior de l’aigua. Dues persones que estaven practicant pàdel surf a la zona han pogut treure la dona de l’aigua i l’han portat fins la sorra ja inconscient.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), en rebre l’avís, ha activat una ambulància i l’Helicòpter medicalitzat . Els professionals del SEM li han estat practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que malauradament han estat infructuoses i no l’han pogut recuperar.

En aquesta emergència també s’hi han desplaçat dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil.

La platja del Rec del Molí de l’Escala no disposa de servei de vigilància.

Amb la d’ahir, ja són 14 les persones que han mort aquest estiu a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Comparteix-ho amb els teus amics: