Multen una clínica estètica de Girona per llençar xeringues, guants i gases usades a un contenidor del carrer

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Policia Municipal de Girona ha aixecat una acta a una clínica estètica de la zona de l’Eixample després de detectar que havia llençat residus sanitaris a un contenidor del carrer. Concretament, s’han trobat xeringues, guants de làtex i capses de gases usades, entre d’altres. Les clíniques tenen l’obligació de gestionar la recollida d’aquests residus en contenidors especials sanitaris i no poden llençar-los a qualsevol contenidor. L’acta que ha aixecat la policia acabarà amb una multa per incompliment de l’ordenança de gestió de residus municipals. El regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, ha remarcat que la gestió incorrecta dels residus especials suposa un risc per a la salut pública.

La Policia Municipal de Girona ha detectat aquest matí l’abocament de residus sanitaris en un contenidor d’escombraries de la via pública. Aquests tipus de residus sanitaris són de gestió pròpia, això vol dir que les mateixes clíniques -també les clíniques d’estètica- han de gestionar la seva recollida en contenidors especials sanitaris i no poden llençar-los en els contenidors de residus que hi ha a la via pública.

Després d’inspeccionar aquests residus sanitaris (xeringues, guants de làtex i capses de gases usades, entre d’altres restes sanitàries) s’ha comprovat que corresponien a una clínica estètica de la zona de l’Eixample i els agents han aixecat l’acta pertinent. Aquesta acta acabarà en sanció per incompliment de l’ordenança de gestió de residus.

El regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, ha recordat que cal separar correctament els residus i abocar-los als contenidors que correspongui perquè, en casos com aquests, pot suposar un risc per a l salut pública.
Des de l’Ajuntament de Girona s’ha iniciat fa unes setmanes una campanya de control dels residus per evitar les males pràctiques i fomentar la coresponsabilitat dels ciutadans en una correcta gestió dels residus de la ciutat.