MuOM, la Coral de Cants Harmònics de Barcelona, en concert a la Ciutat d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper dissabte 8 de febrer, a l’església del Sagrat Cor, C/ Joaquim Vayreda 23, MuOM, la Coral de Cants Harmònics de Barcelona, única a l’estat i de les poques arreu del món, oferirà un concert a un espai amb una acústica molt especial, on les veus i els seus harmònics es fondran creant textures sonores i harmonies peculiars, en un recital coral original i atípic, a on els assistents podran experimentar la màgia de la veu humana integrada a la màgia de l’arquitectura dels espais sagrats.

[youtube]http://youtu.be/Avykxc9n1WY[/youtube]

Olot, 16 de Gener de 2014. MuOM, Overtone Singing Choir, la Coral de cants harmònics de Barcelona, és un projecte musical experimental format per set integrants, amb un repertori que, transitant entre consonàncies i dissonàncies, navega per un interessant recorregut tonal que obre portes a espais desconeguts, resultants de l’exploració dels universos sonors de la veu; modulant-la amb tècniques de cant difònic que permeten a cada integrant del cor emetre dues notes simultàniament; la nota fonamental y els seus harmònics, o sons continguts a la fonamental. El resultat són harmonies sostingudes per la veu de forma estàtica, melodies minimalistes i creacions inspirades per la necessitat d’explorar la profunditat de la veu, a on s’albiren dos plànols sonors superposats que s’interpreten i fonen en una rica amalgama de notes.

Alguns dels integrants també utilitzen tècniques guturals mil·lenàries provinents de Tuva, Altai, Kazakhstan, Mongolia, vinculades a la cultura ancestral nòmada i xamànica.
El cant difònic (o overtone singing) és una forma occidental d’aquestes tècniques guturals; una suavització harmonitzada que presenta veus rodones amb una gama de colors molt particular, més properes a la oïda occidental. I la textura i color de les veus guturals, tècniques com el Khoomei, Sygyt i Kargyraa, atrapan l’atenció dels assistents per la seva proximitat a la Terra, connectades amb la Natura més orgànica.

Els harmònics cantats són els colors refractats per el prisma de la veu humana; l’escala harmònica continguda en el so; terceres, cinquenes, setenes, novenes, onzenes… que algunes octaves més amunt, ens connecten amb el Cel, amb els espais de vegades insondables que també són la Natura de la que formem part.

La formació MuOM, té la base als voltants de Barcelona, i els seus orígens son aquí a Catalunya, Itàlia, Estats Units i Canadà.

Els integrants, són:
Sylvan Farran James, veu i violí; Moisés Pérez, veu (baix); Josep Maria Aragay, veu; David Sitges-Sardà, veu i wall drum, Cumie Dunio, veu i veu solista; Riccardo Parenti, veu (baix); Joaquim Manjón, veu
MuOM concedeix especial rellevància a l’estat de presència en el qual es troba cada cantant i a la connexió que existeix entre els components i amb el públic. Un recital de MuOM pretén portar al públic a estats de calma, on sobtadament pugui discórrer un viatge cap a l’interior.

cantosarmonicosbarcelona3

Comparteix-ho amb els teus amics: