Nan Oliveras 4t contra les adversitats

Nan Oliveras
Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte es disputava al Marroc l’última prova internacional de la temporada, la Copa Continental d’Agadir. El jove triatleta olotí del Where is the limit, amb el dorsal número 1, es presentava com a màxim favorit a la victòria. Però un problema amb l’equipatge feien perillar la seva presència a la línia de sortida hores abans d’aquesta.

Nan Oliveras
Nan Oliveras

La maleta amb tot el seu equipatge esportiu (bicicleta, sabates de córrer i bici…) encara no havia arribat a Agadir, i hi havia poques probabilitats de què pogués arribar abans de la competició. Per tant, Oliveras va haver de buscar alternatives: llogar una bici (que no era de la seva talla), demanar sabates de bici i decidir que correria amb sabates “de carrer”.

Amb aquest panorama les aspiracions d’Oliveras canviaven molt, ara el seu objectiu era aconseguir els màxims de punts ITU possibles, per tal d’acabar la temporada en una bona posició al Rànquing Mundial.

En el tram de natació (1500 metres) es va formar un grup de 8 escapats, seguit del gran grup on estava el català. Aquest 8 de grup escapats aconseguiria consolidar el seu avantatge en els 40km de bicicleta. En aquest tram Oliveras es va haver de conformar en estar al segon pilot, sense possibilitats d’intentar reduir la distància amb els primers classificats.

Ja en els últims 10 km de carrera a peu (el seu punt fort) va poder remuntar posicions, aconseguint atrapar 4 dels 8 escapats, entrant en 4a posició a meta. Uns 10 km en els quals va patir lesions importants als peus, donat que corria amb sabates no específiques de córrer.

“Amb el panorama que m’he trobat estic content per haver aconseguit la 4a posició, hores abans de la cursa em pensava que no podria ni participar. Però crec que arribava amb un nivell de forma que m’hagués permès lluitar per la victòria”
“Amb aquesta competició tanco la meva millor temporada, ara toca descansar uns dies i planificar la pròxima temporada on competiré regularment a les Series Mundials”