Neix el club Unique Premium Costa Brava Girona que oferirà productes i experiències de luxe

L. Casademont: (D'esquerra a dreta) El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, i el seu director general, Ramon Ramos.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Les empreses que vulguin formar part d’aquest grup selecte hauran de passar una auditoria i convèncer un jurat d’experts

L. Casademont: (D'esquerra a dreta) El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, i el seu director general, Ramon Ramos.
L. Casademont: (D’esquerra a dreta) El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, i el seu director general, Ramon Ramos.

ACN Girona .- El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha presentat aquest dimecres el que han anomenat club Unique Premium que inclourà una oferta d’activitats, productes i serveis de luxe dirigit a un turisme d’alt nivell adquisitiu. Les empreses que en vulguin formar part hauran de passar una auditoria i convèncer a un jurat d’experts per poder formar part d’aquest grup selecte. “Serem molt contundents perquè estem oferint un producte exclusiu i no podem fer entrar a tothom”, explicava el director general del patronat, Ramon Ramos. El que es vol amb aquest club, el novè que impulsa el patronat, és buscar sinèrgies entre el sector públic i privat i coordinar una campanya comunicativa a destinacions estratègiques com ara Dubai, Estats Units o Suïssa. Els seus impulsors defensen que hi ha una demanda creixent d’aquest tipus d’experiències exclusives a nivell nacional i internacional.

El nou Club Unique Premium inclourà una oferta molt selecta de sectors com ara allotjament turístic, empreses de lloguer d’embarcacions i transport de luxe, comerços, empreses d’experiències úniques i al detall, restauració, agències de viatge especialitzades i espais singulars, entre d’altres. Tots hauran d’anar dirigits a un turisme d’alt nivell adquisitiu i per poder-ne formar part caldrà passar prèviament una auditoria per després convèncer un jurat format per entre 3 i 11 membres entre els quals hi haurà experts com el cuiner Joan Roca.

La presentació oficial s’ha fet al Caixa Fòrum de Girona amb la presència d’empresaris gironins interessats en formar-ne part. El tema de les auditories ha estat el més preguntat, entre altres coses perquè el seu cost oscil·la entre els 400 i 600 euros i es farà en funció de cada sector. Per exemple, una empresa de transport de luxe haurà de fer una sola auditoria però un empresari de vàries cases rurals de luxe haurà de fer-ne per cada finca que vulgui que formi part del club. Encara no està decidit si l’auditoria s’haurà de fer cada any o cada dos anys.

El director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha assenyalat que seran “molt contundents” amb el procés de selecció perquè es tracta d’un servei molt exclusiu i “no podem fer entrar a tothom”. A més a més, caldrà pagar una quota anual en funció de les característiques que anirà des dels 1.000 euros fins als 3.000 euros sense incloure l’IVA.

Entre els avantatges que tindran els seus membres hi ha el poder compartir un únic pla d’acció que inclourà activitats de promoció dirigides a operadors especialitzats per arribar a destinacions estratègiques com ara Suïssa o estar presents en fires i esdeveniments de gran ressò internacional a Nova York, Dubai o Londres. També es podrà participar del “networking” que es fan amb els altres clubs del patronat per intentar buscar complicitats i complementar l’oferta, entre d’altres serveis.

Una demanda que creix

Aquest és el novè club que posa en marxa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Ramos ha explicat que el que es presenta avui és un dels que consideren “estratègics” i que estava contemplat en el pla d’accions del 2011. Els seus impulsors creuen que la demarcació té una varietat i una riquesa que encaixa molt bé amb aquest tipus de serveis exclusius que cada vegada tenen més demanda a nivell nacional i internacional. “Els hotels han deixat de ser fàbriques de llits perquè el que la gent busca són experiències per viure moments únics”, ha afirmat el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat. I aquest és un sector emergent que ofereix noves oportunitats de negoci al territori.

El club celebrarà una assemblea general ordinària cada any i també comptarà amb un comitè executiu.