Neix la Setmana del Voluntariat a Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Girona acollirà la primera edició de la Setmana del Voluntariat, iniciativa promoguda conjuntament entre l’Ajuntament de Girona i la Federació Catalana de Voluntariat Social. Del 20 al 24 de maig, tindran lloc a la ciutat diverses activitats organitzades per entitats de voluntariat gironines que culminaran el 24 de maig amb la celebració de la catorzena Fira d’Entitats de Voluntariat. La fira mantindrà el format i la ubicació, malgrat que estrena noves dates.

article

El regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha destacat la riquesa de l’associacionisme a la ciutat i ha agraït la tasca a la Federació Catalana de Voluntariat Social a Girona. “Aquesta Setmana del Voluntariat a Girona reforça l’acció voluntària, que és l’expressió lliure i altruista amb la societat, i això diu molt a favor de la qualitat humana d’un país que es mesura pels valors socials compartits de la seva gent”, ha afirmat Berloso, que ha subratllat especialment el voluntariat en l’àmbit universitari i l’acostament del voluntariat i les empreses.

Per la seva banda, la coordinadora de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Girona, Maria Solés, ha ressaltat que la Setmana del Voluntariat ha sorgit a partir “d’aglutinar unes quantes activitats de les entitats membres de la Federació i posar-les juntes en aquesta setmana, per tal de donar més força a la tasca de les entitats”.

Aquest vespre començaran les activitats programades en el marc de la Setmana del Voluntariat amb el lliurament dels premis dels Relats de Voluntariat (a les 20 h, a la Llibreria Empúries). Entre les altres activitats que es portaran a terme cal destacar la conferència sobre la relació del malalt i l’acompanyant, el 20 de maig, a les 21 h, a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta; la presentació d’experiències “El voluntariat universitari”, el 21 de maig, a les 18.30 h, a l’Espai Caixa; l’assemblea de les entitats federades, Girovol, el mateix 21 de maig, a les 19 h, també a l’Espai Caixa; la conferència “Les instal·lacions de climatització i el confort humà: en coneixem les conseqüències d’un ús incorrecte?”, el 22 de maig, a les 19 h, a l’Hotel d’Entitats; la conferència “El valor del voluntariat de les persones grans”, el 22 de maig, a les 20 h, a la Casa de Cultura; la Jornada de Voluntariat i Empresa “Innova col·laborant”; el 23 de maig, de les 10 a les 14 h, a l’Espai Caixa, i el mateix dia, hi haurà el sopar benèfic de la Fundació Oncolliga Girona, a les 21 h, al Palau Firal.

L’acte més destacat és la Fira d’Entitats, que tindrà lloc el dissabte el 24 de maig. Durant el matí, la plaça de Salvador Espriu serà l’escenari dels tallers i els estands de la cinquantena d’entitats que formen part de la Fira. A la tarda, es faran els tallers de rehabilitació cardíaca, el taller “Escriu i enlaira el teu desig” i el “photocall” de Creu Roja a Girona. De les 17 a les 18 h es farà una exhibició de zumba a la plaça de la Constitució i a les 18 h es farà l’acte final de jornada amb l’enlairament d’un globus del desig solidari. Posteriorment, el mateix dissabte, es farà una masterclass de zumba contra el càncer al pavelló de Fontajau.