Es posarà en marxa una “cita prèvia” per visitar la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Taula és impulsada pel Consell Comarcal de la Garrotxa i Turisme Garrotxa, i es crea amb la voluntat d’aportar solucions de manera col·laborativa entre el sector privat i el públic.

La missió d’aquest òrgan és integrar la mobilitat a l’experiència turística.

En el marc de l’Estratègia de la Carta Europea del Turisme Sostenible de la Garrotxa  2020-2025, i de la recentment creada Taula de mobilitat comarcal (que treballa amb una visió global la mobilitat a la comarca), des del Consell Comarcal de la Garrotxa i Turisme Garrotxa s’ha impulsat la creació de la Taula de Mobilitat Turística de la Garrotxa.

La Taula neix per donar continuïtat al model de turisme sostenible de la Garrotxa, per fer més àgil la presa de decisions i adaptar als canvis constants de la societat i els seus hàbits en la mobilitat turística de la comarca; també per ordenar i gestionar els fluxos dels visitants, tot integrant la mobilitat en la mateixa experiència turística.

La Taula de Mobilitat Turística de la Garrotxa vol ser una eina de treball àgil que permeti facilitar solucions en el context d’una estratègia comarcal i així, la Garrotxa es pugui adaptar de forma proactiva a una realitat canviant.

Per poder trobar la millor entesa, es volen generar sinergies entre les diferents administracions públiques de la comarca i el sector privat, a través de Turisme Garrotxa i dels diferents gremis privats del sector turístic.

Primeres accions impulsades per la Taula de Mobilitat Turística de la Garrotxa.

L’increment d’afluència de visitants que han registrat diferents espais naturals de la nostra comarca durant els últims mesos requereix d’una planificació estratègica per evitar que es generin situacions de freqüentació massiva que puguin perjudicar l’experiència de la visita i s’acabin afectant els valors de la nostra comarca. L’objectiu és aprofitar l’augment del nombre de visitants a la comarca i que això suposi un revulsiu econòmic per al sector turístic, després d’uns mesos complicats per les restriccions imposades.

Per això, una de les primeres accions en les que estan treballant els membres de la Taula és la creació d’un web que permeti la reserva prèvia a determinats sectors de la comarca i que serveixi, d’aquesta manera, per facilitar les visites de forma ordenada allà on els municipis hagin detectat problemes de massificació.

Aquest web, finançat pel Consell Comarcal de la Garrotxa, el podran utilitzar tots els municipis i els ens de gestió dels espais naturals de la comarca, que tindran a la seva disposició una eina de planificació respecte a l’afluència de visitants. El web de reserves, del que s’estan ultimant els detalls, està previst que entri en funcionament a principis de juliol.