Neix Suport d’Arrel a la Garrotxa i segueix en marxa el Fons Cooperatiu ESS

Comparteix-ho amb els teus amics:

Economia per la vida

Davant la crisi sanitària, social i econòmica produïda arran de la pandèmia de la Covid-19, l’Economia Social i Solidària garrotxina i catalana no s’atura. En temps de la Covid-19 són moltes les iniciatives solidàries que sorgeixen al nostre entorn; projectes que han transformat part de la seva activitat econòmica convencional a una activitat que, sense esperar res a canvi, reverteix a tota la comunitat.

Aquestes iniciatives inverteixen de manera solidària material, temps, diners i energia pel bé comú. Per promocionar-ne el coneixement i un retorn des de la comunitat, la XES Garrotxa impulsa dues campanyes: Suport d’Arrel a nivell comarcal i Fons Cooperatiu ESS a nivell nacional.

Suport d’Arrel és una campanya ideada i impulsada per la XES Garrotxa per fer visibles i facilitar el suport a les iniciatives que ofereixen els seus serveis i productes de manera solidària durant la situació d’emergència provocada per la Covid-19 a la Garrotxa. La campanya es basa en una plataforma web suportdarrel.webcoop.cat, que recull les iniciatives solidàries de la comarca i on es proposa a la població que hi pugui donar suport a tot contactant cada una de les iniciatives.

Tots els projectes que vulguin afegir-se a la plataforma s’han de registrar al web i explicar quina és la seva iniciativa solidària en temps de la Covid-19. La plataforma també permet que iniciatives d’altres comarques s’hi puguin afegir i té la voluntat de ser un projecte perdurable en el temps un cop acabada la situació actual.

El Fons Cooperatiu de l’ESS és una iniciativa impulsada per un total de 19 entitats de l’Economia Solidària de Catalunya, entre elles la XES Garrotxa, per donar suport a les iniciatives que estan articulant una resposta a l’emergència social i sanitària arreu de Catalunya.

Es busca contribuir a la sostenibilitat de tots els esforços col•lectius, en aquest cas es dona suport econòmic a 26 iniciatives que estan cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per facilitar el teletreball. Entre aquestes 26 iniciatives escollides sota criteris com l’arrelament al territori, la implicació de la comunitat o l’incidència en sectors clau per a fer front a l’emergència, hi trobem el projecte garrotxí de Mia’s Disseny.

L’objectiu de la primera fase és recollir 60000 euros, 30000 euros dels quals els aporta la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Per aconseguir el 50% restant, s’ha obert una campanya de micromecenatge que a hores d’ara ja ha aconseguit aquesta fita i treballa per captar més recursos i destinar-los a d’altres iniciatives de l’ESS que ho requereixin.

Més info AQUÍ.