Ningú es farà càrrec de la retirada de les roques dels despreniments de la cinglera de Castellfollit

Comparteix-ho amb els teus amics:

Segons L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), no retirada les 70 tones de roques acumulades a la llera del riu Toronell a causa de l’esllavissada del passat 15 de febrer que va patir la famosa cinglera de Castellfollit de la Roca després d’unes fortes pluges. l’ACA, assegura que l’acumulació de roques al costat del riu Toronell no altera la circulació de l’aigua del riu.

El consistori demana una actuació urgent per evitar nous episodis de despreniments i admet que no pot fer-se càrrec dels 100.000 euros que costaria fer una neteja integral de l’entorn. Al mateix temps denuncien que no s’ha dut a terme el pla integral de conservació anunciat pel govern a finals del 2015.

L’any 2015, l’anterior directora general de Polítiques ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, va acordar amb l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Institut Geològic de Catalunya treballar conjuntament en un pla integral de conservació de la cinglera d’aquest municipi per establir i xifrar les actuacions que cal fer-hi. Subirà va subratllar que la cinglera forma part del patrimoni “del país” i que confia que quatre anys és un temps suficient per tenir-ho enllestit.