Nit i matinada sense incidències destacables a causa del vent

Comparteix-ho amb els teus amics:

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 102 trucades en tot l’episodi, 44 per l’incendi forestal ja extingit de Sant Celoni

L’episodi de fort vent no ha generat incidències destacables durant la passada nit i matinada, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). El telèfon d’emergències 112 ha rebut només set trucades relacionades amb el vent des de la mitjanit fins a les sis del matí i, en tot l’episodi, el total de trucades és de 102. No obstant això, 44 d’aquests avisos van ser per l’incendi forestal –ja extingit- de Sant Celoni. De la resta de trucades, 25 s’han fet des del Barcelonès, 8 del Baix Llobregat i 6 des de la Selva i també des de l’Alt Empordà. La majoria d’aquestes trucades han estat per obstacles a la calçada, arbres caiguts i risc estructural. Paral·lelament, els Bombers han atès 16 avisos per vent entre les 20.00 hores d’ahir i les 07.00 hores.

A la Regió d’Emergències de Girona s’han atès 10 d’aquests avisos; 3 a la Regió Metropolitana Nord i 3 més a la Regió Metropolitana Sud. Protecció Civil manté les alertes per fort vent i onatge i demana extremar la precaució sobretot en els desplaçaments a primera hora del matí i fins al migdia.

Ratxes properes als 90 km/h a la Garrotxa

Les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han registrat fortes ratxes de vent durant la passada nit com els 131 km/h del Puig Sesolles, els 104 km/h de Portbou, els 87 km/h d’Olot, els 84 km/h d’Anglès o els 73 km/h de la Bisbal d’Empordà. L’episodi de fort vent es mantindrà al llarg del matí amb ratxes fortes o molt fortes a bona part del país i es poden produir incidències a les zones urbanes del litoral i prelitoral. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), en aquests moments no hi ha cap carretera afectada ni tallada pel vent, però es recomana molta prudència en la conducció i evitar en la mesura del possible circular amb moto o bicicleta aquest matí.

Protecció Civil també manté l’alerta de l’Inuncat per l’episodi generalitzat de mala mar, amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa). L’Ajuntament de Barcelona manté activat el seu Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar.