No és un vial es manifestarà aquest diumenge a Olot tallant la carretera de la Canya

Comparteix-ho amb els teus amics:

No és un vial es manifesta diumenge a Olot tallant la carretera de la Canya

Plataforma No és un vial:

Reprenem així la protesta que la greu situació de la Covid a Olot va impedir el darrer cap de setmana de gener, i ens incorporem a les accions de carrer de la #RevoltaVeïnal, que te lloc a diverses localitats catalanes per la desaparició de les falses i anacròniques carreteres urbanes com la nostra.

Amb les consignes “Les persones abans que els vehicles”, i “Per una ciutat sostenible, Variant d’Olot ja!”, la Plataforma olotina No és un vial, és un carrer! ens incorporem per fi a l’acció de carrer que promou la multiplataforma veïnal #Recuperem la ciutat, que promou un seguit de talls mensuals simultanis en diverses localitats catalanes adherides a la causa. Així, com a Olot, diumenge vinent a partir de les 11.30h, recuperaran pels veïns l’estona que duri el tall carrers diversos de ciutats signants del manifest com Barberà del Vallès, Barcelona, Sabadell o Premià de Mar, entre d’altres.

Nosaltres ho farem a la Carretera de la Canya, entre la Rodona i Alba Rosa, entre les 11.30h i les 13h, sent de moment la única entitat gironina adscrita, potser també perquè som la que té el major problema de mobilitat de tota la demarcació, conseqüència de no disposar d’una infraestructura tan bàsica com una via de circumval·lació de la ciutat, que en el nostre cas es diu Variant d’Olot. Per tant, per seguir reivindicant-la, com també per reclamar la pacificació urgent del nostre tram, esperem que els olotins i olotines ens facin costat venint aquell dia a dos quarts de dotze a la carretera de La Canya.

Allà, durant una hora i mitja el tram entre La Rodona i Alba Rosa no serà dels vehicles sinó de la gent, que seguint les mesures de seguretat que obliga la pandèmia podrem ocupar-lo per caminar, anar en bicicleta, plantar-hi cadira o, simplement, cridar pel dret a la salut, a una ciutat més verda, i a que Generalitat i Ajuntament ens donin el que ens deuen: la Variant i en paral·lel tot allò que ens faci l’espera més passadora. Per tant tornarem a reclamar la reducció de la velocitat, la col·locació de radars, l’adequació del pont del Consum, l’augment i millora de la vegetació existent, la implementació de restriccions al trànsit pesant, l’equilibri amb la resta de carrers d’Olot…

Carrer a carrer, volem recuperar el nostre tram, i seguirem durant tres mesos més manifestant-nos cada darrer diumenge. Tothom és convidat a participar-hi!

Plataforma No és un vial, és un carrer!