“No és un vial” ja han aconseguit 2000 signatures i que els veïns posin grans pancartes reivindicatives per tot el tram

Comparteix-ho amb els teus amics:

En la nova acció hem repartit per la via olotina eslògans com “No volem fer de variant”.

No és un vial – Generalitat, aquí hi tens un deute!”, o “La pudor de porc, com a Olot… enlloc!”, per seguir visibilitzant la causa. També us anunciem la nostra presència a la Diada de Sant Jordi al Passeig de Blay, amb unes roses ben especials.

La Plataforma ciutadana “No és un vial, és un carrer”, seguim amb la nostra campanya de reivindicacions per a la millora de la qualitat de vida dels nombrosos habitants del llarg tram que comprèn l’Avinguda Sant Jordi, el carrer Portbou i els que el continuen a Olot. Aquest moviment ciutadà, que busca pacificar el mal anomenat “Vial Sant Jordi” amb el seu agençament immediat, i en paral·lel la construcció de la llargament promesa circumval·lació, ens hem convertit en un fenomen de masses a la capital de La Garrotxa assolint en tan sols cinc setmanes les 2000 signatures. I seguim!

El balanç en positiu no acaba aquí. La nostra jove lluita ha donat els primers fruits amb l’avançament de les obres de cobriment dels nombrosos forats que presentava la via, paradoxalment en un estat d’abandonament lamentable tot i ser “de facto” el corredor de mercaderies de la Girona interior, tan freqüentat com il·legal donat que es tracta de nucli urbà. També, la gran resposta dels mitjans de comunicació ens ha permès situar sota el focus públic un problema molt patit i molt poc compartit. Això ha provocat que, en període electoral, les diferents formacions estiguin incorporant als programes algunes de les nostres demandes, que esperem que rebin en forma de compromís després de la segona ronda de reunions previstes amb tots ells.

Per continuar publicitant les reclamacions (podeu consultar el nostre decàleg a www.noesunvial.com), aquesta Setmana Santa hem endegat una primera fase de penjada de grans pancartes al llarg del recorregut, amb lemes com “No volem fer de variant. Generalitat, aquí hi tens un deute!”, “Travesseu nucli urbà. No hi ha carrer per a tant de tràiler! 2, o “La pudor de porc, com a Olot… enlloc!”, en referència al popular eslògan i a la intensitat del tràfic animal que pateix la gent que hi viu, amb olors ben poc agradables i perill per la salut.

“No és un vial, és un carrer!” hem vingut per quedar-nos fins que tant l’Ajuntament d’Olot com la Generalitat restableixin la normalitat urbana a la qual tots els ciutadans tenim dret, i insistirem a dur a terme les actuacions oportunes. La propera, la nostra presència a la Diada de Sant Jordi a través d’un stand al Firal per explicar a qui vulgui, de primera veu, la situació que ens ha dut fins aquí i què demanem per remeiar-la. Allà us esperen roses ben especials i fulls de signatures perquè feu palès el insatisfacció de la societat olotina davant l’absència duna bona planificació viària, i de la Variant d’Olot promesa fa 10 anys que descongestioni ja d’una vegada la nostra saturada ciutat.

Comparteix-ho amb els teus amics: