Malgrat que se sabia que tenia problemes amb l’alcohol i les drogues, no es va retirar la pistola al policia que va matar la dona a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Demanen a l’Estat que es faci responsable de les indemnitzacions per l’assassinat de la dona a Olot

L’advocat de la família de la Irene López de 44 anys; la dona assessinada a Olot el passat 20 da’bril, demana que l’Estat assumeixi responsabilitats per no haver retirat l’arma al Policia Nacional Cèsar Vegas de 38 anys, que va matar a trets a la dona.

Segons l’escrit de l’adbocat presentat al jutjat d’Olot, descriu que diversos testimonis, fins hi tot, agents del cos i comandaments, sabien que el policia tenia poblemes amb l’alcohol i les drogues, malgrat aixo, mai es va pensar en retirar-li l’arma reglamanetaria. En el mateix escrit es solicita que el Ministeri de l’Interior sigui responsable civil subsidiari en el cas d’assassinat i fer-se carrec de les indemnitzacions que puguin derivar-se als familiars.

Foto: Cèsar Vegas de 38 anys i agent de la Policia Nacional – Xarxes socials.

Els fets varen tenir lloc sobre la una de la matinada del dissabte dia 20 d’abril. la filla de la víctima, de 24 anys, i el seu nuvi van arribar al pis, en el número 24 del carrer Verge de la Guia, del barri de Sant Cristòfol les Fonts, d’Olot.

Cap a les 1.30 h va arribar la mare, Irene López de 44 anys, es va posar el pijama i la bata i es va asseure en la cuina a parlar breument amb la seva filla i el nuvi, que al cap de pocs minuts varen anar a la seva habitació.

Poc després, cap a les 2.00 h, a la parella de la jove li va semblar sentir el timbre de la porta, i és llavors quan hauria arribat el policia, Cèsar Vegas de 38 anys i agent de la Policia Nacional, amb qui la víctima mantenia una relació conflictiva amb contínues baralles des de feia una mica més d’any i mig, segons coneguts i amistats de la parella.

Segons alguns veïns, al voltant de les tres de la matinada es va sentir una forta discussió durant més de 20 minuts, així com crits, objectes que queien i diversos cops.

Aquest seria el moment en què els investigadors creuen que ell va treure la seva arma reglamentària i li va disparar entre 5 i 6 vegades, tres tirs al capdavant, un en el coll, un en l’avantbraç –que podria ser defensiu i la bala va acabar allotjant-se al cap- i un a l’esquena.

En la mateixa cuina, el policia s’hauria disparat al cap, de tal forma que la bala va entrar per la zona temporal i va sortir per la zona ocular, causant una ferida de gravetat, però no mortal. A continuació, l’home va deixar l’arma en la cuina i es va anar a tombar al llit de matrimoni.

El soroll va fer que diversos veïns truquessin a la policia, fet que va fer que es presentessin a l’habitatge, van trucar al timbre i al no escoltar cap soroll ni rebre resposta a les seves trucades, van marxar.

La filla i el seu nuvi, que dormien en l’altra punta de l’habitatge, no es van adonar de res fins que, a les vuit del matí, la jove es va aixecar, va sentir uns sorolls a l’habitació de matrimoni i va veure la parella de la seva mare amb el cap ple de sang.

La noia, després de veure que l’home s’aixecava del llit i s’anava a rentar al bany, es va anar fins a la cuina on va trobar el cadàver de la seva mare, va cridar a la germana de la seva mare i quan aquesta va arribar van alertar a emergències, al voltant de les 08.20 h.

L’home va ser traslladat, al Trueta de Girona, on va ser intervingut i segueix ingressat en estat greu, però estable. L’altre fill menor de la dona, de 14 anys, estava amb el seu pare aquell dia.