Nou atemptat a la “llibertat!”, a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El monument ”Llibertat!”, situat al centre d‘Olot, apareixia mancat d’un dels seus elements, el segon dels cinc llaços grocs que el conformen. Amb aquesta sostracció, el recorregut que simbolitza queda tallat en la segona etapa, la que dona inici al moviment d’aixecar el vol cap a l’alliberament.

No és la primera vegada que l’incivisme s’acarnissa en la peça, agressions que reflecteixen que una part de la societat no accepta o ni tan sols respecta les expressions lícites i sentides de la voluntat d’un nombrós col·lectiu. Fa uns mesos, l’obra impulsada per l’ANC i signada per Duaita Prats, era trencada en un dels seus elements, que va ser ràpidament restituït, i les tiges del que són metàfores de flors havíen estat blincades.

“Llibertat!” s’inaugurava la primavera de 2018 en homenatge als presos polítics i represaliats del procés, en presència dels seus familiars, com a part i figura central del que es va batejar com a “Jardí groc”, l’únic amb aquesta denominació en tot Catalunya. Per la seva situació i plasticitat, és una de les obres més visitades i fotografiades de la ciutat, i tres anys després de la col·locació segueix enviant un missatge de pau i llibertat als passejants.

Imatge: el Monument “Llibertat!”, després del darrer atemptat.
Comparteix-ho amb els teus amics: