NOU ESCÀNDOL: 64 exdiputats demanen la paga de 2.800€ al mes al Congreso

Comparteix-ho amb els teus amics:

El web del Congreso de los Diputados ha fet públic la llista dels exdiputats que han demanat una paga de 2.800€/mes per cada any de diputat perquè després de la seva activitat parlamentària ara no troben feina. Atenció perquè són fins a 64 que l’han demanat. La indemnització que els pertoca és justifica per donar temps a la reinserció al mercat laboral als polítics que han hagut de deixar la seva feina per la tasca parlamentaria.

La majoria, 41, són del PP, entre ells l’exministra de Sanitat Ana Mato, que té dret a 19 mesos de paga a raó de 2.813 euros cadascuna. Entre els exdiputats catalans que apareixen a la llista hi ha Montserrat Surroca i Antoni Picó, d’Unió, i les socialistes Teresa Cunillera, Esperança Esteve i Lourdes Muñoz.

VEURE LLISTAT AQUÍ

Casos d’escàndol

El diputat que més riquesa va declarar l’any 2012, també demana 2.800 € d’ajuda al Congrés per no trobar feina. És en Telmo Martín, del PP, i és propietari d’un empori empresarial (l’any 2012 va declarar un patrimoni de 21,5 milions) i es va fer famós per requalificar terrenys com a alcalde de Sanxenxo.

També crida l’atenció el cas de la socialista Trinidad Jiménez, que la va cobrar un mes però hi va renunciar a finals de febrer, quan va entrar a treballar a Telefónica.

Més info: directe.cat