Nou front comú de l’empresariat per reclamar les variants de les Preses i Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Setze entitats empresarials d’Osona i les comarques gironines han signat un nou manifest conjunt per reclamar a les administracions la urgència en la construcció i desdoblament de les variants de la Vall d’en Bas, Les Preses i Olot.

Cercle EURAM Garrotxa – Atès que des de la presentació del primer manifest del passat mes de Juny del 2016, així com, de la reunió mantinguda durant el mes de Setembre del mateix any amb el Hble. Conseller Rull, del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Generalitat de Catalunya, en la que, tot i qualificant la infraestructura reivindicada com a prioritària per part del govern de la Generalitat, a dia d’avui, encara no s’ha materialitzat la voluntat de fer que les variants siguin una realitat immediata.

Atès que el concepte de cohesió territorial, del que se’n fa un us gratuït en moltes ocasions, i del que en son, també beneficiaris, en tant que ciutadans de Catalunya, els habitants dels territoris afectats per aquestes infraestructures, llargament reivindicades, es veu traït, constantment, amb fets com els que ens ocupen, davant de polítiques centralistes, que afavoreixen, únicament, l’anella metropolitana de Barcelona, oblidant els territoris d’interior, molts d’ells amb una forta consolidació econòmica i amb gran capacitat de generació de riquesa, tot i el menys preu amb el que s’analitzen les seves problemàtiques, i que amb aquestes actuacions veuen minvada la seva competitivitat present i futura.

MANIFEST

Primer. – És inqüestionable la urgència de disposar de variants en aquests 3 municipis, pels motius ja esmentats en el primer manifest, de Juny del 2016, i en especial, la necessitat de resoldre, amb urgència, el creuament de la ciutat d’Olot, per raons òbvies, penitència que pateixen els ciutadans d’aquesta ciutat, de la mateixa manera que els de la població de Les Preses.

Segon. – Que l’acord de mínims al que van arribar els tres alcaldes durant el 2016, així com, el traçat, pel que fa a la variant de la Vall d’en Bas, acordat el passat mes de gener d’enguany, s’ha de materialitzar de forma immediata, procedint a l’estudi informatiu i d’impacte ambiental, ja adjudicats, així com, al projecte constructiu que concreti la infraestructura acordada, en el tram de la Vall d’en Bas.

Tercer. – Què els sota-signants sol.liciten, pels motius que s’esmentaven en el primer manifest, que la infraestructura es prevegi desdoblada en tot el seu tram.

Quart. – Què cal avançar en la concreció d’una solució a la zona de l’Hostal del Sol amb un túnel o fals túnel.

Cinquè. – Que s’avanci en la possibilitat d’executar aquestes obres amb un finançament privat des del túnel de Bracons fins a l’autopista AP7.

Sisè. – Que el disseny de la intervenció en el tram Besalú-Banyoles tingui característiques de tram d’alta capacitat.

Setè. – Que promourem i recolzarem quantes accions reivindicatives sorgeixin de la societat civil i econòmica dels territoris afectats.

Vuitè. – Que aquesta és una infraestructura necessària per donar contingut al Corredor del Mediterrani, en tant que, per capil·laritat viària, permetrà que els territoris de les comarques d’ interior puguin connectar-se, de forma moderna i ràpida, amb els centres logístics existents o previstos, a les comarques de Girona, com ara son l’aeroport de Girona, o ho serà el futur centre logístic de l’Alt Empordà, el FAR-VILAMALLA, o qualsevol altre que es pugui concebre en el futur, lo que de ben segur, ajudarà a millorar la competitivitat del teixit empresarial dels territoris implicats.

Per tot això, les entitats i institucions sota-signants, sol.licitem s’executi, amb caràcter d’urgència, aquesta infraestructura, en ares a no perjudicar, per més temps, els interessos socioeconòmics dels territoris afectats.

ENTITATS I INSTITUCIONS SIGNANTS:

CERCLE EURAM GARARROTXA

CERCLE EURAM OSONA

CERCLE EURAM EMPORDÀ

CERCLE EURAM RIPOLLÈS

UNIÓ INTERSECTORIAL D’EMPRESARIS DE LA GARROTXA

PIMEC GIRONA

INSTITUT IGNASI VILALLONGA D’ECONOMIA I EMPRESA

ASSOCIACIÓ EMPRESARIS DE LA VALL D’EN BAS

FEDERACIÓ ASSOCIACIÓ DE VEÏNS D’OLOT

CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA

ASSOCIACIÓ JOVES EMPRESARIS DE LA GARROTXA

ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS D’OLOT

CONSELL EMPRESARIAL D’OSONA

UNIÓ INTERSECTORIAL D’EMPRESARIS DEL RIPOLLÈS

RIPOLLES DESENVOLUPAMENT

Info i foto: Cercle EURAM Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics: