Nou portal de la Institució de les Lletres Catalanes

Comparteix-ho amb els teus amics:

El portal lletrescatalanes.cat inclou prop de 4.000 entrades d’autors i més de 22.000 títols de llibres

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha posat en marxa un nou portal per agrupar la base de dades d’escriptors clàssics i contemporanis en llengua catalana. El web ofereix informació altament especialitzada i actualitzada, atès que serà editada pels tècnics de la ILC i comptarà amb la participació dels mateixos autors
Aquest portal del Departament de Cultura és un espai en construcció permanent que reuneix la informació rellevant sobre els autors catalans, les seves obres, així com informació sobre diferents agents del sector del llibre, com poden ser editorials i llibreries.
El portal aprofita el cabal d’informació de què ja disposava la Institució de les Lletres Catalanes, però que fins ara es presentava en un format obsolet, o que era predominantment de consum intern. Alhora, permet prestar un servei als escriptors que no tenen pàgina web o bé no la tenen actualitzada per tal d’allotjar el recull de la seva biografia i trajectòria literària.
Per crear el nou portal s’han catalogat 3.930 autors (2.260 autors publicats i 1670 no publicats). La base de dades inclou 22.187 llibres, 1.487 obres dramàtiques, 773 guions de ficció, 1.951 obres en altres llengües, 303 llibreries, 99 il·lustradors i 1.735 editorials. S’han creat fitxes dinàmiques dels autors compten amb fotografies, galeries de cobertes dels llibres, etc.
El nou web s’ha fet tenint en compte els criteris de compatibilitat amb qualsevol dispositiu fix o mòbil, i d’accessibilitat per a tots els usuaris (ofereix la possibilitat de fer cerques per veu).