Nou programa ocupacional a Olot per a persones a l’atur

Comparteix-ho amb els teus amics:

9 persones han començat aquest dilluns el programa de millora dels espais verds de la ciutat, que durarà sis mesos. Des del servei d’Ocupació del Mas Les Mates es continua oferint a les empreses el servei de preselecció per competències.

Aquesta setmana s’ha iniciat el Pla Ocupacional “Redescobrim els Espais Verds del Barri: millora d’espais naturals i de lleure”. El programa dóna feina a 9 persones (un coordinador i vuit jardiners) que estaven en situació d’atur i que no cobraven cap tipus de prestació. Aquest dilluns ha estat el primer dia del Pla Ocupacional que, a partir d’aquest dimarts, començarà amb les tasques de millora dels espais verds de la ciutat.

El volcà Montsacopa serà el primer dels llocs on s’actuarà. S’hi portaran a terme millores de l’estat de la vegetació del volcà que, una vegada enllestides, també es
realitzaran a altres espais verds del barri vell i al recorregut urbà del riu Fluvià. El Pla Ocupacional té una durada de sis mesos.

L’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot s’encarrega de la gestió i coordinació dels Plans Ocupacionals, un dels altres serveis que ofereix és el de preselecció per
competències a les empreses, per tal de millorar l’encaix entre l’empresa i el treballador, fet que acaba comportant més estabilitat a la contractació. La regidora d’Empresa i Ocupació, Nuri Zambrano, ha explicat que “la selecció per competències permet millorar la durabilitat del contracte de la persona”. Zambrano ha detallat que “l’any 2015, 10 empreses van confiar als serveis del Mas Les Mates la preselecció per competències dels seus treballadors. Aquestes processos de selecció van donar lloc a 77 contractacions, 73 de les quals amb contracte indefinit”.

campanya-de-neteja-del-riu-Fluvià