Nou vehicle elèctric per a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro

Comparteix-ho amb els teus amics:

El model redueix despeses de manteniment i funcionament

ec2791500e710ae957f1eb9fb63ab450_XL

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha iniciat la renovació dels vehicles de la regidoria de Serveis Municipals amb l’adquisició d’una furgoneta amb motor 100% elèctric, acció que compta amb una subvenció de la Diputació de Girona. La Nissan e-NV200 és un model sostenible i respectuós amb el medi ambient i que redueix les despeses de manteniment i funcionament -sense benzina, canvi d’oli, ni emissions contaminants-; i molt silenciós.

La bateria garanteix una autonomia de 170 km, amb quatre possibilitats segons el temps dedicat a la seva càrrega: 30 minuts (punts ràpids), 4-8 hores (connexió domèstica), i 10 hores (qualsevol presa amb cable EVSE. També incorpora un sistema de frenat regeneratiu per aprofitar el màxim l’energia: cada cop que es redueix la marxa o es frena recupera aquesta energia i la retorna a la bateria. Alhora ofereix dues possibilitats de conducció addicionals per maximitzar-ne l’autonomia: mode Eco (ajusta automàticament de la resposta de l’acceleració i la climatització) i mode B (incrementa la intensitat del sistema de frenat regeneratiu).

La conducció s’efectua amb una caixa de canvis sense embragatge, d’una sola velocitat i quatre modes de conducció. El panell central ofereix al conductor informació permanent per controlar l’autonomia del vehicle, l’estat de càrrega i l’ús energètic. També incorpora un sistema telemàtic que permet des de dispositius mòbils iniciar i aturar la càrrega a distància i controlar-ne la climatització. La nova furgoneta destinada al Servei de Platges, ofereix 4’2 m3 de capacitat de càrrega (4.200 litres – 770 kg) i pot allotjar dos Europalets.