Nous ajuts directes per a esdeveniments firals, centres comercials i locals de més de 400 m2 afectats per les restriccions de la Covid-19

Comparteix-ho amb els teus amics:

És la tercera línia d’ajuts per a botigues de centres comercials: 565 establiments s’han beneficiat de la primera, oberta el desembre de l’any passat, mentre que s’estan tramitant les sol·licituds de la segona línia, que es va tancar la setmana passada

El Govern ha autoritzat transferir 10 milions d’euros dels Fons extraordinaris al Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement per posar en marxa noves línies d’ajuts directes per a locals comercials de centres comercials, establiments de més de 400 metres quadrats i esdeveniments i recintes firals afectats per les mesures de contenció de la Covid-19. En els propers dies es publicaran les bases d’aquests nous ajuts.

6,4 milions d’euros per a establiments de més de 400 m2 i locals comercials de centres comercials

D’aquest import, 6,4 milions es destinaran a obrir una nova línia d’ajuts per a establiments de més de 400 metres quadrats i per a locals comercials situats en centres, galeries i recintes comercials, tancats des del 7 de gener passat, en aplicació de les restriccions sanitàries aprovades pel Procicat per fer front a la pandèmia.

Al llarg d’aquests mesos, el Govern, a través del CCAM adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement, ha impulsat dues línies d’ajuts específiques per botigues de centres comercials. La primera línia, oberta a finals de desembre, ha atorgat ajuts a un total de 565 beneficiaris. La segona, oberta a finals de gener i adreçada a aquests tipus de locals comercials i a establiments de més de 400 metres quadrats, es va tancar la setmana passada i actualment està en fase de tramitació de les sol·licituds. Aquesta nova línia, que avui es dota, s’obrirà en els propers dies.

3,6 milions d’euros per a esdeveniments firals

De l’import transferit, 3,6 milions d’euros es destinaran a ajuts per als esdeveniments firals que no s’han pogut celebrar per les restriccions sanitàries a aquest tipus d’activitat. S’hi podran acollir els organitzadors de fires d’àmbit local, comarcal, i nacional, i els recintes firals.

Info: Departament d’Empresa i Coneixement