Nous tallers per a la millora de les competències i per ajudar a trobar feina a les persones de més de 50 anys

Comparteix-ho amb els teus amics:

Estudiants que volen compaginar les classes amb una feina o persones que han perdut la feina arran de la COVID són els col·lectius que s’han incorporat com a usuaris del Servei d’Ocupació.

Davant les noves necessitats detectades i seguint el Pla de Reactivació Econòmica, s’han engegat un paquet de tallers formatius de millora de les competències transversals, habilitats personals i acompanyament en la recerca de feina a majors de 50 anys.

Foto: La regidora Ocupació i Formació Professionalitzadora, Gemma Pujolar, i Mariona Mañà, tècnica de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG – Ajunt. Olot

Davant els moments actuals on el canvi és una constant i la necessitat d’adaptació és una realitat diària derivada de la crisi per la COVID-19, des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG s’han organitzat un conjunt de tallers de curta durada amb la finalitat d’ajudar a les persones que estan en recerca de feina i dotar-los d’eines per millorar aquelles habilitats claus que els permetin assolir i mantenir un lloc de treball.

A partir del mes de novembre es mantindran les sessions formatives amb dos nous tallers: el dia 16 on es tractarà la gestió del canvi i la resiliència i el 17 de novembre que tancarà aquesta sèrie de formacions enfocades en la millora de la comunicació no verbal. Al mateix temps, també s’ha volgut apostar per una formació especialitzada per a persones en situació d’atur, majors de 50 anys. La sessió, realitzada per un formador expert en tallers, es portarà a terme el dia 4 de novembre i mostrarà les eines i accions possibles per mostrar i aprofitar l’experiència i els coneixements adquirits al llarg de la trajectòria laboral com un benefici clau dins l’empresa contractant.

Aquest conjunt de formacions són una de les accions incloses dins del Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i La Garrotxa que es va establir per donar resposta a les necessitats detectades arran la crisi per la pandèmia a la ciutat. En concret, el primer taller sobre com expressar-se millor, es realitzarà el 19 d’octubre a les 10 h del matí a les instal·lacions del Mas les Mates (C/Mestre Falla,47). La següent formació mostrarà Com ser més flexible i empàtic; per millorar les habilitats personals dels participants. Les formacions continuaran el 26 d’octubre on es portarà a terme la sessió d’improvisació i creativitat i el 27 d’octubre es realitzarà una sessió mixta en la qual es barrejaran diferents elements treballats en el taller de com expressar-se millor i la darrera sessió realitzada d’improvisació i creativitat.

Canvi d’usuaris atesos arran la COVID-19

Els tallers volen donar resposta a les necessitats i situacions detectades aquests últims mesos a l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG.

Aquest setembre es va tancar amb 1.821 persones a l’atur a la ciutat (1.422 n’hi havia el setembre del 2019) i amb una taxa d’atur del 10,30% a Olot i del 9,64% a la comarca de la Garrotxa; per sota de la mitjana de les comarques gironines que se situa al 12,37%. La gran majoria de les persones que van perdre la feina aquests últims mesos provenen del sector de serveis. Aquest últim mes, però, 62 persones han trobat feina: al setembre hi havia 1.821 persones aturades (1.833 durant l’agost).