Nova campanya de Donació de Sang a Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper dijous 14 d’abril, de 6 a 9 de la tarda, es durà a terme una nova campanya de Donació de Sang al Centre Sociocultural de Sant Joan les Fonts. En la última marató realitzada, el passat desembre, de les 43 persones participants, 38 van assolir els requisits bàsics i van poder realitzar la donació. El nombre total de voluntaris va representar un augment d’un 7,5% en la participació respecte l’any 2014, una dada que va demostrar que any rere any augmenta més el nombre de gent solidària i compromesa amb la societat. Per tant, s’espera que en aquesta nova campanya encara s’incrementi més el nombre de donants.

040416 DONACIO DE SANG

Cal recordar que els hospitals i clíniques necessiten sang cada dia. No només en casos d’emergència i que per al donant és un acte totalment segur i gens dolorós.
Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Dades importants

Cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya

Cada donació pot ajudar a 3 malalts diferents

La sang i els seus components tenen una vida limitada:

Els concentrats d’hematies es conserven 42 dies

El plasma es conserva 1 any

Les plaquetes es conserven 5 dies